Μύθος ή πραγματικότητα: Όσο περισσότερο χρώμα υπάρχει στο πιάτο σου τόσο το καλύτερο
pronews.gr
Αρκετοί είναι οι διατροφολόγοι που παροτρύνουν τους πελάτες τους να προσθέτουν χρώμα στο πιάτο τους, δηλαδή όσα περισσότερα διαφορετικά χρώματα και γεύσεις υπάρχουν τόσο το καλύτερο, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν τον λόγο.
Καλό είναι το πιάτο σου να περιέχει πληθώρα φρούτων και λαχανικών διαφόρων χρωμάτων, ώστε να παίρνει ο οργανισμός σου όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Πάμε να δούμε τι σημαίνει το καθένα σύμφωνα με τον γιατρό Mark Hyman, ο οποίος έκανε το παραπάνω post στο Instagram:
Κόκκινο: Ντομάτα, γκρέιπφρουτ, καρπούζι
Περιέχουν καροτενοειδές λυκοπένιο, το οποίο βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις ελεύθερες ρίζες.
Πορτοκαλί: Καρότο, μάνγκο, βερίκοκο, κολοκύθα, γλυκοπατάτα
Περιέχουν α-κα
23:37 12/08/2020