#Αλάτι

Μελιτζάνες με ξινόχοντρο

lykavitos.gr
Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 6-7 μελιτζάνες (μετρίου μεγέθους, σε ροδέλες πάχους 3 εκατοστών) - Αλάτι (για το ξεπίκρισμα)
15:30 28/05/2023

Ριγκατόνι με σύγκλινο Μάνης και ελαφριά σάλτσα μουστάρδας

eleftheriaonline.gr
Ριγκατόνι αλά ελληνικά! Με σύγκλινο Μάνης ή παστό όπως το λέμε τοπικά, μια ελαφριά σάλτσα πικάντικης μουστάρδας και τριμμένη γραβιέρα... απλά ακαταμάχητο!   Υλικά500 γραμμάρια ριγκατόνι300 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης3 κουταλιές ελαιόλαδο30 τοματίνια4 φρέσκα κρεμμυδάκια3 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα squeeze Kalamata Papadimitriou120 ml λευκό κρασί250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένηΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕκτέλεσηΣε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ριγκατόνι για 6 λεπτά.Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σύγκλινο Μάνης σε μικρές μπουκιές, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
13:52 27/05/2023

Χοιρινές μπριζόλες με σόγια και μέλι

Newsbeast.gr
Υλικά 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα 1/2 φλ. τσαγιού μέλι 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας 1 πρέζα θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση 2 κ. γλ. λάδι, ή όσο χρειάζεται Αλάτι κατά βούληση 1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες Εκτέλεση Προθερμάνετε μια σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία και λαδώστε την ελαφρά. Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίξτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μελιού-σόγιας σε ένα μικρό μπολ και φυλάξτε το για αργότερα. Αλείψτε τις μπριζόλες με λάδι και από τις δύο πλευρές και πασπαλίστε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήστε τις μπριζόλες στη σχάρα,
10:08 24/05/2023

Εύκολη σπανακόπιτα για μικρούς και μεγάλους

govastileto.gr
Συνταγή για σπιτική και παραδοσιακή σπανακόπιτα. Υλικά: 1 πακέτο φύλλο για πίτες 1 κιλό σπανάκι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/2 ματσάκι άνηθο Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση Πλένουμε το σπανάκι και το στύβουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, το σπανάκι, τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαραθεί […]
13:34 17/05/2023

H συνταγή που δεν πρέπει να χάσετε – Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

eleftherostypos.gr
Γαρίδες σαγανάκι! Το ωραιότερο φαγητό του καλοκαιριού και ο Πέτρος Συρίγος έχει την ωραιότερη ιδέα για να το φτιάξετε σε λίγα μόλις λεπτά. Υλικά – Γαρίδες σαγανάκι 10-12 γαρίδες 1-2 σκ. σκόρδο 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι 1/2 φινόκιο 1 σφηνάκι ούζο 1/2 συσκευασία ντομάτα κον κασέ ή φρέσκια Ελαιόλαδο Μαιντανό Αλάτι, πιπέρι Φέτα Διαδικασία Καθαρίζουμε […] Το άρθρο H συνταγή που δεν πρέπει να χάσετε – Γαρίδες σαγανάκι με φέτα εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
21:06 16/05/2023

Πεντανόστιμη ομελέτα με λουκάνικα

govastileto.gr
Φτιάξτε μια πεντανόστιμη ομελέτα για ένα τέλειο πρωϊνό! Υλικά 6 αυγά 2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος 100 γραμμάρια βούτυρο 1 χωριάτικο λουκάνικο (κομμένο σε φέτες) 1 μέτριο κρεμμύδι Αλάτι Αλεσμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε στο τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και ζεσταίνουμε καλά. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα λουκάνικα. Βγάζουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι και, στη θέση τους, […]
13:04 15/05/2023

Γ. Οικονόμου: Επίσκεψη σε τρεις μεγάλες επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ

lamianow.gr
Το πρωί της Παρασκευής βρέθηκα στη ΒΙ.ΠΕ Λαμίας σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις, συναντώντας στελέχη και εργαζόμενους, που αναδεικνύουν πως το επιχειρείν στην περιοχή μας μπορεί όχι μόνο να ωφελήσει συγκριτικά την τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά και να ξεπεράσει τα επιχειρηματικά σύνορα της Φθιώτιδας με δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.  Στο Αλάτι Ματθαίου, […] The post Γ. Οικονόμου: Επίσκεψη σε τρεις μεγάλες επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.
20:40 13/05/2023

Ταλιατέλες με κρέμα και καπνιστό σολομό

govastileto.gr
Φτιάξτε μια απολαυστική και εύκολη μακαρονάδα με καπνιστό σολομό! Υλικά 350 γραμμάρια ταλιατέλες 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 200 γραμμάρια σολομός καπνιστός, κομμένος σε λωρίδες 50 γραμμάρια βότκα 250 ml κρέμα γάλακτος 4 κρόκους αυγού Μαϊντανός, ψιλοκομμένος Αλάτι Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 60 γραμμάρια παρμεζάνα Εκτέλεση Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα […]
13:22 09/05/2023

Γεμιστά καλαμάρια με φέτα και ντομάτα

govastileto.gr
Η απόλυτη συνταγή! Υλικά 4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γρ. στο σύνολο) 1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια 2 φλιτζάνια Φέτα τριμμένη ½ φλιτζάνι τριμμένη ξηρή μυζήθρα ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κ.σ. πολτό ελιάς Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι Για τη σάλτσα: Αρωματικό λάδι […]
09:04 06/05/2023

Νιόκι με σάλτσα πέστο και ντοματίνια

Newsbeast.gr
Υλικά 1 πακέτο νιόκι πατάτας 1/2 φλ. τσαγιού πέστο 200 γρ. ντοματίνια 1 φλ. τσαγιού κύβους φρέσκιας μοτσαρέλας σε μέγεθος μπουκιάς 1 κ. σ. ελαιόλαδο 450 γρ. φασολάκια Αλάτι Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα Εκτέλεση Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τα φασολάκια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε τα ντοματίνια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα φασολάκια να μαλακώσουν (αλλά να είναι ακόμα τραγανά) και τα ντοματίνια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα εξωτερικά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αλατίστε το νερό αφού φτάσει σε βρασμό. Ρίξτε μέσα τα νιόκι και μαγειρέψτε τα μέχρι να επιπλεύσουν στην ε
13:02 02/05/2023

Σάντουιτς καπρέζε

Newsbeast.gr
Υλικά 1 μπαγκέτα, κομμένη στη μέση κατά μήκος 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και κομμένη στη μέση 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες 15- 20 φύλλα φρέσκου βασιλικού Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι Εκτέλεση Προθερμάνετε το γκριλ και ψήστε τη μπαγκέτα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε απόσταση, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό της να είναι ελαφρώς τραγανό. Τρίψτε κάθε μισό με μισή σκελίδα σκόρδο -το τραγανό ψωμί θα απελευθερώσει τα αιθέρια έλαια του σκόρδου, δίνοντάς σας στιγμιαίο σκορδόψωμο. Στρώστε το κάτω μισό της μπαγκέτας, εναλλάσσοντας με φέτες ντομάτας, μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού. Αλα
11:38 26/04/2023

Σπιτικά μπιφτέκια κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα

Newsbeast.gr
Υλικά 1 κιλό κιμά από άπαχο κοτόπουλο 2 κ. σ. μαγιονέζα με ελαιόλαδο 2 κ. σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες Χυμό από 1/2 λεμόνι 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο Αλάτι και μαύρο πιπέρι 4 ψωμάκια ολικής άλεσης, χωρισμένα σε δύο μέρη 2 φλ. τσαγιού ρόκα, σπανάκι ή ανάμεικτα χόρτα Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τις λιαστές ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώστε με μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε μια σχάρα ή ένα τηγάνι. Συνδυάστε τον κιμά κοτόπουλου με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε απαλά. Χωρίς να παραδουλεύετε το
11:38 20/04/2023

Πεντανόστιμο κατσίκι αυγολέμονο

govastileto.gr
Μια συνταγή με πρωταγωνιστή το κατσικάκι που ξεχωρίζει με την υπέροχη γεύση του! ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κατσικάκι 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κιλό αμύγδαλα ολόκληρα 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 2 λεμόνια (χυμό) 2 αυγά Αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει, για περίπου […]
10:32 18/04/2023

Αλμυρή βάφλα με αυγό και μπέικον

Newsbeast.gr
Υλικά 4 φέτες μπέικον 4 αυγά 4 κατεψυγμένες βάφλες ολικής άλεσης 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου 4 κ. σ. τριμμένο τυρί τσένταρ Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση Μαϊντανό (προαιρετικά) Εκτέλεση Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο και ψήστε το μπέικον για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη. Επικαλύψτε το ίδιο τηγάνι με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα αυγά (2 τη φορά) μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι, αλλά να είναι ακόμα ρευστοί οι κρόκοι. Εντωμεταξύ, φρυγανίστε τις βάφλες. Τοποθετήστε σε κάθε ψημένη βάφλα μια φέτα μπέικον, λίγο σιρόπι σφενδάμου, λίγο τσένταρ και τα ζεστά τηγανητά αυγά. Αλατοπιπερώστε και
22:10 16/04/2023

Αγιορείτικη μαγειρίτσα: Η πιο extreme και νόστιμη συνταγή που γίνεται vegan με μια κίνηση

ieidiseis.gr
Ξεχάστε την παραδοσιακή εκδοχή της μαγειρίτσας, οι γέροντες του Αγίου Όρους έχουν την καλύτερη και πιο υγιεινή παραλλαγή.Τις κατανυκτικές ημέρες του Πάσχα και την περίοδο της νηστείας που προηγείται αυτών, οι συνταγές των Αγιορειτών μπαίνουν σε πολλά σπίτια. Πολλές από αυτές μάλιστα έχουν υιοθετηθεί και για τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου χάρη στη νοστιμιά τους και την ποικιλία τους. Οι συνταγές του Αγίου Όρους είναι βασισμένες σε αγνά υλικά που παράγουν οι μοναχοί, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να τα αντικαταστήσει με βιολογικά. Η περίφημη μαγειρίτσα του Αγίου Όρους είναι βασισμένη σε συνταγή του μοναχού Επιφάνιου κι έχει σαν βασικό συστατικό της το ψάρι. Αφού γνωρίζουμε πως οι Αγιορείτες δεν τρών
07:28 14/04/2023

Αρνί στο φούρνο: 3 συνταγές για την Κυριακή του Πάσχα

ieidiseis.gr
Το παραδοσιακό αρνί σε τρεις εναλλακτικές συνταγές για τον φούρνο για όσους δεν σουβλίσουν.Το πασχαλινό αρνάκι στο φούρνο είναι το αγαπημένο πιάτο για την Κυριακή του Πάσχα. Και αν έχετε βαρεθεί τις τυπικές συνταγές, σας δίνουμε τρεις εναλλακτικές για να το μαγειρέψετε φέτος με διαφορετικό τρόπο από ότι λέει η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Αρνί στο φούρνο με κρούστα από βούτυρο και βότανα Ο σεφ Ζαν Λουί Καψαλάς μας προτείνει μια μοναδική συνταγή για αρνάκι στο φούρνο, με κρούστα από βούτυρο και αρωματικά βότανα, που θα κάνει θραύση φέτος το Πάσχα. Υλικά: 1 μπούτι αρνί ξεκοκκαλισμένο 120 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 1 σκόρδο 2 κρεμμύδια 1 κ.σ. μουστάρδα 4 κ.σ. φρέσκα αρωματικά
06:30 14/04/2023

Πώς να κάνετε μαγειρίτσα

Newsbeast.gr
Υλικά 1 κιλό εντόσθια αρνιού Έντερα από 1 αρνί (προαιρετικά) 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 5- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 3 μέτρια μαρούλια, χοντροκομμένα 4- 5 κ. σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι (προαιρετικά) 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη σάλτσα αυγολέμονο: 2 αυγά, το χυμό από 2 λεμόνια Εκτέλεση Καθαρίστε και πλύνετε καλά τα εντόσθια και αφήστε τα στην άκρη. Πλύνετε καλά τα έντερα κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίψτε τα με θαλασσινό αλάτι και χυμό λεμονιού και πλύνετε ξανά. (Για να τα πλύνετε πιο εύκολα, μπορείτε είτε να τα κόψετε σε φέτες κατά μήκος είτε να τα γυρίσετε ανάποδα). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε τα εντόσθια
06:40 13/04/2023

Συνταγή για εύκολη μαγειρίτσα με ένα βασικό μυστικό

ieidiseis.gr
Από το τραπέζι της Ανάστασης δεν μπορεί να λείπει η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Γι’ αυτό η συνταγή που ακολουθεί θα κάνει ακόμα και τους… αρνητές της μαγειρίτσας να αλλάξουν γνώμη.Απλή, λαχταριστή και άκρως παραδοσιακή. Η συνταγή για πασχαλινή μαγειρίτσα του Γιώργου Τσούλη θα σας καταπλήξει. Και για όσους έχουν άρνηση να φάνε αυτό το πασχαλινό έδεσμα που πρωταγωνιστει στο τραπέζι της Ανάστασης, ίσως μία δοκιμή τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.  Όμως προσοχή! Το μυστικό για να πετύχετε την τέλεια μαγειρίτσα είναι να ψιλοκόψετε τη συκωταριά και τα έντερα πολύ καλά! Υλικά για μαγειρίτσα 1 κιλό αρνίσια συκωταριά 500γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
09:30 12/04/2023

Η συνταγή της ημέρας: Πασχαλινό αρνί γεμιστό με ρύζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

eleftherostypos.gr
Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την ωραιότερη συνταγή. Πασχαλινό αρνί γεμιστό με ρύζι… σκέτο λουκούμι! Υλικά – Πασχαλινό αρνί γεμιστό με ρύζι 1 ολόκληρο μικρό αρνάκι (5-6 κιλά μαζί με συκώτι-πνευμόνια-νεφρά) 3 λεμόνια Αλάτι 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1/2 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 κουταλιά […] Το άρθρο Η συνταγή της ημέρας: Πασχαλινό αρνί γεμιστό με ρύζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
16:02 10/04/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load