#Αγκινάρες

Πάτρα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Θανάση Κούστα, "Αγκινάρες με πολύ αλάτι"

thebest.gr
Το νέο βιβλίο του συμπολίτη Αθανασίου Κούστα με τίτλο «Αγκινάρες με πολύ αλάτι, Μία αυθεντική ξενάγηση στην Πάτρα του 1960» πρόκειται να παρουσιαστεί σε εκδήλωση των εκδόσεων «Το Δόντι» αυτή τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, και ώρα 8.
00:48 20/09/2024

Αγκινάρες με Σουπιές: Μια Πεντανόστιμη και Υγιεινή Συνταγή

koolnews.gr
Οι αγκινάρες και οι σουπιές αποτελούν δύο θρεπτικά και γευστικά υλικά που μπορούν να συνδυαστούν σε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα. Σε αυτό το κείμενο, θα βρείτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αγκινάρες με σουπιές, η οποία είναι ιδανική για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Είτε είστε λάτρεις των θαλασσινών, είτε απλά θέλετε […] The post Αγκινάρες με Σουπιές: Μια Πεντανόστιμη και Υγιεινή Συνταγή appeared first on Koolnews.gr.
13:58 20/03/2024

Αγκινάρες φρουτένιες: Η συνταγή της Μαρίας Εκμετσίογλου

okmag.gr
Η γνωστή σεφ, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’nιn Bahçesi Μαρία Εκμετσίογλου στην Κωνσταντινούπολη, προτείνει μια ξεχωριστή συνταγή για το σαρακοστιανό τραπέζι. Υλικά Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα. The post Αγκινάρες φρουτένιες: Η συνταγή της Μαρίας Εκμετσίογλου appeared first on OK! Magazine.
15:46 09/04/2023

Άκης Πετρετζίκης: Αγκινάρες τουρσί

queen.gr
Ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο.
11:24 17/03/2022

Τι είναι τα φυτοθρεπτικά συστατικά: Τα 6 σημαντικότερα – Σε ποιες τροφές θα βρείτε το καθένα

pronews.gr
Φυτοθρεπτικά συστατικά, πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά... τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι όροι; Ο όρος φυτοθρεπτικά συστατικά είναι μια ευρεία ονομασία για μια μεγάλη ποικιλία ενώσεων, που παράγονται από τα φυτά. Βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και άλλα φυτά. Κάθε φυτοθρεπτικό συστατικό προέρχεται από μια ποικιλία διαφορετικών φυτικών πηγών και έχει διαφορετικές προτεινόμενες επιδράσεις και οφέλη για τον οργανισμό. Μερικοί ερευνητές υπολογίζουν ότι υπάρχουν έως και 4.000 φυτοθρεπτικά συστατικά! Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει χιλιάδες από αυτά, αν και μόνο ένα μικρό κλάσμα φυτοθρεπτικών συστατικών έχει μελετηθεί προσεκτικά. Κοινά φυτοθρεπτικά συστατικά: αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή φυτ
21:56 19/12/2021

Αγκινάρες: Επτά μοναδικά οφέλη τους για την υγεία μας

pronews.gr
Αν και συχνά θεωρούνται λαχανικά, οι αγκινάρες (Cynara cardunculus var. scolymus) είναι ένα είδος γαϊδουράγκαθου. Οι αγκινάρες και το εκχύλισμά τους χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Τα οφέλη τους για την υγεία περιλαμβάνουν την μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και την καλύτερη πέψη, υγεία καρδιάς και υγεία του ήπατος. Το εκχύλισμα αγκινάρας, το οποίο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις ενώσεων που βρίσκονται στο φυτό, είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές ως συμπλήρωμα τα τελευταία χρόνια. Αγκινάρες: Θρεπτικά συστατικά Ωμές    Βρασμένες Υδατάνθρακες    13,5 γραμμάρια    14,3 γραμμάρια Φυτικές ίνες    6,9 γραμμάρια    6,8 γραμμάρια Πρωτεΐνη    4,2 γραμμάρια    
10:20 13/12/2021

Αυτά τα έξι λαχανικά είναι πιο θρεπτικά όταν μαγειρεύονται

pronews.gr
H φρέσκια σαλάτα με μια απλή βινεγκρέτ είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να απολαύσεις τα λαχανικά σου, σωστά; Και ναι και όχι. Ενώ τα περισσότερα λαχανικά είναι καλό να τα απολαμβάνουμε ωμά, υπάρχουν μερικά που είναι πολύ πιο θρεπτικά μόλις μαγειρευτούν, σύμφωνα με τη γιατρό Marlynn Wei. 1. Μελιτζάνα Η ψητή μελιτζάνα είναι πολύ πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά από την ωμή ή τη βραστή. Μην ξεχάσεις να ρίξεις αλατάκι πριν τη μαγειρέψεις προκειμένου να ξεφορτωθείς την πολλή υγρασία και την πίκρα. 2. Κόκκινες πιπεριές Ενώ στην ωμή εκδοχή τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C, οι μαγειρεμένες πιπεριές υπερτερούν σε καροτενοειδή και φερουλικό οξύ. Απόφυγε να τις βράσεις, καθώς έτσι χάνουν πολύτιμα θρεπτικά συ
12:52 04/09/2021

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

pronews.gr
Μετά τη διατροφική κραιπάλη από το βράδυ της Ανάστασης και την ημέρα της Λαμπρής πρέπει να αποτοξινωθείτε από τα πολλά λιπαρά και τις τοξίνες που έχουν συγκεντρωθεί στον οργανισμός σας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε! Λεμόνι με νερό Έρευνες έχουν δείξει ότι τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C γεγονός που τα καθιστά το νούμερο ένα συστατικό αποτοξίνωσης. Για να δείτε άμεσα αποτελέσματα στύψτε ένα λεμόνι μέσα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε το πριν από το πρωινό σας. Φυλλώδη λαχανικά Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά τα οποία περιέχουν πολλές φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να αποτοξινώνουν τον οργανισμό από τις τοξίνες Ταυτόχρονα περιέχουν φυτικές ίνες που βελτιώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.
12:04 01/05/2021

Αυτά είναι τα 6 λαχανικά που γίνονται πιο θρεπτικά όταν μαγειρεύονται

pronews.gr
Τα λαχανικά έχουν τεράστια θρεπτικά οφέλη, όμως υπάρχουν μερικά από αυτά γίνονται ακόμη πιο υγιεινά όταν μαγειρεύονται. Δείτε την λίστα: 1. Μελιτζάνα Η ψητή μελιτζάνα είναι πολύ πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά από την ωμή ή τη βραστή. Μην ξεχάσεις να ρίξεις αλατάκι πριν τη μαγειρέψεις προκειμένου να ξεφορτωθείς την πολλή υγρασία και την πίκρα. 2. Κόκκινες πιπεριές Ενώ στην ωμή εκδοχή τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C, οι μαγειρεμένες πιπεριές υπερτερούν σε καροτενοειδή και φερουλικό οξύ. Απόφυγε να τις βράσεις, καθώς έτσι χάνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά και επίλεξε καλύτερα να τις ψήσεις. 3. Αγκινάρες Μαγείρεψε τις αγκινάρες στον ατμό προκειμένου να ενισχύσεις τα αντιοξει
23:06 26/04/2021

Ζακυνθινή υπεργεύση: Αγκινάρες παραγιομιστές

thebest.gr
Οι αγκινάρες  είναι πολυετές λαχανικό. Από το φυτό χρησιμοποιείται στη μαγειρική το άνθος.
10:51 05/04/2021

Η ζακυνθινή γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη: Αγκινάρες παραγιομιστές

Newsit
Οι αγκινάρες είναι πολυετές λαχανικό. Από το φυτό χρησιμοποιείται στη μαγειρική το άνθος. Μαγειρεύεται αφού καθαριστεί από τα πέταλα και το χνούδι. Οι αγκινάρες στην Κρήτη τρώγονται και ωμές με λεμόνι, ιδιαίτερα νόστιμος μεζές για τσικουδιά. Χαρακτηρίζονται από υψηλή διατροφική αξία με 1 μέτρια αγκινάρα να περιέχει το ¼ της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για το ... Περισσότερα To άρθρο Η ζακυνθινή γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη: Αγκινάρες παραγιομιστές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:33 03/04/2021

Άκης Πετρετζίκης: Αγκινάρες αλά πολίτα

queen.gr
Αγκινάρες: οι παρεξηγημένες!
11:26 16/03/2021

Μία θρεπτική, μαμαδίστικη συνταγή: Αγκινάρες αλά πολίτα

mononews.gr
Οι αγκινάρες αλά πολίτα είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό φαγητό που δεν πρέπει να λείπει από το εβδομαδιαίο μενού, όταν οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους
11:13 11/01/2021

Τα έξι λαχανικά που «θωρακίζουν» τον οργανισμό

pronews.gr
Υπάρχουν έξι συγκεκριμένα λαχανικά που με την κατανάλωσή τους, «θωρακίζουν» το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Δείτε ποια είναι: Μπρόκολο Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ γενικότερα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, Α, Β1, Β6, C και φυλλικό οξύ, καθώς και σε χρώμιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και μαγγάνιο. Αρακάς Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και σε βιταμίνες Α, Κ και C. Αγκινάρες Περιέχουν βιταμίνες Α, C, του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και φώσφορο. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ενώ λένε πως καθαρίζουν το αίμα και μειώνουν τη χοληστερίνη, τονώνουν την καρδιά, ωφελούν τα νεφρά, καθώς και το συκώτι. Ντομάτες Αν και πρόκειται για φρούτο, στη συνείδηση όλων έχουν περάσει
19:33 13/12/2020

Αγκινάρες με κατσικάκι

lykavitos.gr
Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 κιλό κατσικάκι χωρίς κόκαλα (σπάλα και μπούτι) - 7-8 αγκινάρες - 2-3 λεμόνια (χυμός) - 1 λεμόνι (σε λεπτές φέτες και ξύσμα) - ¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο) - 1 ξερό τριμμένο κρεμμύδι - 4 φρέσκα ψιλοκομμένο κρεμμύδια - Λίγος ψιλοκομμένο […] The post Αγκινάρες με κατσικάκι first appeared on Lykavitos.gr.
15:31 20/11/2020

Αμυλούχα και μη αμυλούχα λαχανικά: Ποια είναι, τι διαφορές έχουν και ποια πρέπει να προτιμάς

tromaktiko.gr
Ποια είναι τα αμυλούχα και ποια τα μη αμυλούχα λαχανικά; Δες παρακάτω ποια ανήκουν σε κάθε μία από τις δύο μεγάλες κατηγορίες, τα υπέρ και τα κατά τους και ποια πρέπει να προτιμήσεις στη διατροφή σου. Αμυλούχα λαχανικά Φασόλια Κίτρινη κολοκύθα Ρεβίθια Καλαμπόκι Φακές Παστινάκι Αρακάς Πατάτες Γλυκοπατάτες Καρότα Παντζάρια Γιαμ Μη αμυλούχα λαχανικά Αγκινάρες […] The post Αμυλούχα και μη αμυλούχα λαχανικά: Ποια είναι, τι διαφορές έχουν και ποια πρέπει να προτιμάς appeared first on tromaktiko.
21:54 24/10/2020

Αγκινάρες, για συκώτι, έντερο, χοληστερίνη, οστεοπόρωση, αναιμία, αρθριτικά, κατά του καρκίνου

tromaktiko.gr
Οι αγκινάρες έχουν περισσότερη θρεπτική αξία όταν αποχυμώνονται παρά όταν μαγειρεύονται. Περιέχουν Κάλιο, Σίδηρο, Ιώδιο και Φώσφορο, καθώς και βιταμίνες Α και Β. Η αγκινάρα (Cynara cardunculus, Κυνάρα η καρδονίσκη ή αλλιώς Κυνάρα η κάκτος) είναι πολυετές λαχανικό της οικογένειας των Αστεροειδών (Asteraceae). Αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου, ύψους περίπου 1,5 μ. Με σχήμα που παραπέμπει […] The post Αγκινάρες, για συκώτι, έντερο, χοληστερίνη, οστεοπόρωση, αναιμία, αρθριτικά, κατά του καρκίνου appeared first on tromaktiko.
18:21 19/05/2020

Μοναστηριακός μεζές: Αγκινάρες τηγανιτές

ekklisiaonline.gr
Αυτήν την εποχή οι τηγανιτές αγκινάρες θα δώσουν μία διαφορετική νότα γεύσης στο τραπέζι με τα τηγανητά κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε. Το άρθρο Μοναστηριακός μεζές: Αγκινάρες τηγανιτές εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:29 16/05/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load