Αυτά είναι τα 6 λαχανικά που γίνονται πιο θρεπτικά όταν μαγειρεύονται
23:06 - 26/04/2021
Τα λαχανικά έχουν τεράστια θρεπτικά οφέλη, όμως υπάρχουν μερικά από αυτά γίνονται ακόμη πιο υγιεινά όταν μαγειρεύονται.
Δείτε την λίστα:
1. Μελιτζάνα
Η ψητή μελιτζάνα είναι πολύ πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά από την ωμή ή τη βραστή. Μην ξεχάσεις να ρίξεις αλατάκι πριν τη μαγειρέψεις προκειμένου να ξεφορτωθείς την πολλή υγρασία και την πίκρα.
2. Κόκκινες πιπεριές
Ενώ στην ωμή εκδοχή τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C, οι μαγειρεμένες πιπεριές υπερτερούν σε καροτενοειδή και φερουλικό οξύ. Απόφυγε να τις βράσεις, καθώς έτσι χάνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά και επίλεξε καλύτερα να τις ψήσεις.
3. Αγκινάρες
Μαγείρεψε τις αγκινάρες στον ατμό προκειμένου να ενισχύσεις τα αντιοξει
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr