Αυτά τα έξι λαχανικά είναι πιο θρεπτικά όταν μαγειρεύονται
12:52 - 04/09/2021
H φρέσκια σαλάτα με μια απλή βινεγκρέτ είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να απολαύσεις τα λαχανικά σου, σωστά; Και ναι και όχι.
Ενώ τα περισσότερα λαχανικά είναι καλό να τα απολαμβάνουμε ωμά, υπάρχουν μερικά που είναι πολύ πιο θρεπτικά μόλις μαγειρευτούν, σύμφωνα με τη γιατρό Marlynn Wei.
1. Μελιτζάνα
Η ψητή μελιτζάνα είναι πολύ πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά από την ωμή ή τη βραστή. Μην ξεχάσεις να ρίξεις αλατάκι πριν τη μαγειρέψεις προκειμένου να ξεφορτωθείς την πολλή υγρασία και την πίκρα.
2. Κόκκινες πιπεριές
Ενώ στην ωμή εκδοχή τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C, οι μαγειρεμένες πιπεριές υπερτερούν σε καροτενοειδή και φερουλικό οξύ. Απόφυγε να τις βράσεις, καθώς έτσι χάνουν πολύτιμα θρεπτικά συ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Αυτά τα δύο ζώδια είναι πιθανότερο να σου ραγίσουν την καρδιά
Οι σχέσεις θέλουν αμοιβαία προσπάθεια και ενώ κάποια ζευγάρια είναι πρόθυμα να την καταβάλουν για να παραμείνουν μαζί, για άλλους είναι πιο εύκολο να αποφασίσουν να χωρίσουν τους δρόμους τους από το έτερον ήμισυ, αναζητώντας νέες συγκινήσεις.
Διαβάστε το στο thebest.gr