Φουντούκια: Η θρεπτική αξία και τα οφέλη για την υγεία
18:34 - 14/02/2021
Τα φουντουκιά, είναι δημοφιλείς ως σνακ και όχι μόνο. Είναι εξαιρετικά θρεπτικά και οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι προσφέρουν και πολλά σημαντικά διατροφικά οφέλη για την υγεία.
Διατροφική αξία
20 ολόκληρα φουντούκια περιέχουν:
Θερμίδες: 176
Συνολικό λίπος: 17 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 4,2 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 4,7 γραμμάρια
Ίνες: 2,7 γραμμάρια
Βιταμίνη Ε: 21% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης (RDA)
Θειαμίνη: 12% της RDA
Μαγνήσιο: 12% της RDA
Χαλκό: 24% της RDA
Μαγγάνιο: 87% της RDA
Τα φουντούκια περιέχουν επίσης ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης Β6, φυλλικού οξέος, φωσφόρου, καλίου και ψευδαργύρου. Επιπλέον, είναι μια πλούσια πηγή μονο-και πολυακόρεστων λιπαρών και περιέχουν μια καλή ποσότ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr