Κεφίρ: Να γιατί πρέπει να το εντάξετε άμεσα στη διατροφή σας

19:02 - 15/07/2020

Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα, που παραδοσιακά γίνεται με αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα το οποίο έχει υποστεί ζύμωση, και προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη και τη νοτιοδυτική Ασία. Οι κόκκοι κεφίρ, που πρόκειται για καλλιέργειες ζυμομυκητών και βακτηρίων γαλακτικού οξέος, μοιάζουν με κομμάτι από κουνουπίδι στην εμφάνιση και είναι απαραίτητη πρώτη ύλη για να παραχθεί το ρόφημα. Τα βακτήρια γαλακτικού οξέος μετατρέπουν τη λακτόζη στο γάλα σε γαλακτικό οξύ και για αυτό έχει ξινή γεύση, όπως το γιαούρτι, αλλά με μια λεπτότερη υφή. Μία μερίδα γάλα κεφίρ, περίπου 175 ml, περιέχει: Πρωτεΐνη: 6 γραμμάριαΑσβέστιο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσηςΦώσφορο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσηςΒιταμίνη Β12:

Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ pronews.gr

Οι μουλάδες της Τεχεράνης «φλερτάρουν» με τον Μπάιντεν κατά της Ρωσίας! - Δεν δέχονται ρωσικό αίτημα για εγγυήσεις

Οι 5+1 τρόποι για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το καθεστώς του Κιέβου επιβεβαίωσε το θάνατο μέλους της διαπραγματευτικής του ομάδας: Αρνείται ότι τον εκτέλεσε

Πρόεδρος των Ελλήνων της Ουκρανίας: «Ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία κατά Ουκρανών και Ελλήνων»

Κορωπί: Άνοιξε νέος κύκλος ερευνών & καταθέσεων για την εξαφάνιση της Άρτεμις