Κεφίρ: Να γιατί πρέπει να το εντάξετε άμεσα στη διατροφή σας
19:02 - 15/07/2020
Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα, που παραδοσιακά γίνεται με αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα το οποίο έχει υποστεί ζύμωση, και προέρχεται από την ανατολική Ευρώπη και τη νοτιοδυτική Ασία.
Οι κόκκοι κεφίρ, που πρόκειται για καλλιέργειες ζυμομυκητών και βακτηρίων γαλακτικού οξέος, μοιάζουν με κομμάτι από κουνουπίδι στην εμφάνιση και είναι απαραίτητη πρώτη ύλη για να παραχθεί το ρόφημα. Τα βακτήρια γαλακτικού οξέος μετατρέπουν τη λακτόζη στο γάλα σε γαλακτικό οξύ και για αυτό έχει ξινή γεύση, όπως το γιαούρτι, αλλά με μια λεπτότερη υφή.
Μία μερίδα γάλα κεφίρ, περίπου 175 ml, περιέχει:
Πρωτεΐνη: 6 γραμμάριαΑσβέστιο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσηςΦώσφορο: 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσηςΒιταμίνη Β12:
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr