#κεφίρ

Κεφίρ: Πόσες θερμίδες έχει και πόσο μπορούμε να πίνουμε

newsitamea.gr
Το κεφίρ χαρακτηρίζεται ως το «ρόφημα της μακροζωίας», καθώς ως προβιοτικό μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Το κεφίρ είναι ουσιαστικά γάλα (αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο) που έχει υποστεί ζύμωση, κάτι που γίνεται με την προσθήκη κόκκων κεφίρ. Το κεφίρ έχει μια ιδιαίτερη γεύση και θα έλεγε κανείς... Source
22:56 23/10/2024

Η μπίρα μπορεί να είναι πιο υγιεινή από όσο νομίζετε

Newsbeast.gr
Η μπίρα είναι συνήθως συνδεδεμένη με χαλαρές στιγμές και διασκέδαση, αλλά όχι με την υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μπίρες, που περιέχουν διάφορους μικροοργανισμούς από τη ζύμωση, θα μπορούσαν να προσφέρουν οφέλη στην υγεία λόγω των προβιοτικών τους ιδιοτήτων. Τι είναι τα προβιοτικά; Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί (βακτήρια και ζυμομύκητες), που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του εντέρου. Όπως εξηγεί η διατροφολόγος Catherine Pohl στο Newsweek, τα προβιοτικά, εκτός του ότι μπορούν να αγοραστούν σε μορφή κάψουλας ή σκόνης ως συμπληρώματα, βρίσκονται και φυσικά σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, το κομπούχα και, φυσικά, η μπίρα. Έρευνα π
12:49 23/10/2024

Κυριακή 13/10 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Η Εποχή των Βασιλέων – Αλέξανδρος Α’», «Νάνα Μούσχουρη – Ο γύρος του κόσμου σε 90 χρόνια», «Κ»

neolaia.gr
Στον «Γαστρονόμο» Οκτωβρίου, ετοιμάζουμε… το κελάρι του φθινοπώρου. Φτιάχνουμε μόνοι μας σάλτσες, ελιές, τουρσιά, μαρμελάδες, λικέρ, γλυκά κουταλιού, γιαούρτι, τραχανά, χυλοπίτες, τυρί, κεφίρ, αλλαντικά, λακέρδα, προζύμι, παξιμάδια. Ο απόλυτος οδηγός συντήρησης για τον χειμώνα που έρχεται! ???? Ακολούθησέ μας στο WhatsApp! ???? Μαζί «Η Εποχή των Βασιλέων – Αλέξανδρος Α’». Η σύντομη βασιλεία εν μέσω Εθνικού Διχασμού και πολέμων. […]
13:56 11/10/2024

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γάλα

Newsit
Το γάλα είναι ένα θρεπτικό ρόφημα που συνοδεύει συνήθως τα πρωινά μας γεύματα, ενώ από αυτό παράγονται αρκετά γαλακτομικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα, το γιαούρτι, το τυρί, το κεφίρ και το βούτυρο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το γάλα.  Άραγε, ποιος είναι ο λόγος που το γάλα φαίνεται άσπρο; Πώς μια ... Περισσότερα To άρθρο Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γάλα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
07:09 28/09/2024

Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μας προστατεύουν από τις αρρώστιες

iatropedia.gr
Τα μούρα, τα ψάρια, ο κουρκουμάς, το κεφίρ και άλλες τροφές παρέχουν στον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. The post Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μας προστατεύουν από τις αρρώστιες appeared first on Iatropedia.
21:06 26/09/2024

Το αρχαιότερο τυρί του κόσμου ήταν κεφίρ

in.gr
Για πρώτη φορά εξήχθη και αναλύθηκε DNA από δείγματα του αρχαιότερου τυριού το οποίο χρονολογείται πριν από 3.600 έτη και βρέθηκε στην κοιλάδα Ταρίμ με τις μούμιες της Κίνας– η ανάλυση έδειξε ότι επρόκειτο για κεφίρ.
12:46 26/09/2024

Άχρηστα και καμιά φορά επιβλαβή τα προβιοτικά, ακόμη και μετά τα αντιβιοτικά

blueskytv.gr
Οι διάφορες τροφές (γιαούρτι, κεφίρ κ.α.), καθώς και τα παραφαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν ζωντανά “καλά” βακτήρια, γνωστά ως προβιοτικά, στην πραγματικότητα είναι συχνά άχρηστα, ενώ μερικές φορές μπορεί να αποδειχθούν και επιβλαβή για την υγεία, ακόμη και όταν λαμβάνονται μετά από μια θεραπεία με αντιβιοτικά, σύμφωνα με δύο νέες μικρές ισραηλινές επιστημονικές έρευνες. Όχι μόνο […] Άχρηστα και καμιά φορά επιβλαβή τα προβιοτικά, ακόμη και μετά τα αντιβιοτικά on BLUE SKY.
20:46 06/04/2024

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: «Ο βυθός άνω - κάτω», το παραμύθι του Βασίλη Κάργα, παρουσιάζεται στο Τυχερό

alexpolisonline.com
Τι γυρεύουν στην κεντρική πλατεία Τυχερού μια ασημένια αθερίνα, ένα σοφό χταπόδι, ένας ψηλομύτης γαύρος ένα στρουμπουλό δελφίνι, ένας ξιφίας - ξιφομάχος, ένα παπαγαλόψαρο και η Γοργώ, η γοργόνα με την πράσινη ψαροουρά; Είναι οι ήρωες του έμμετρου παραμυθιού του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, με τίτλο «Ο βυθός άνω - κάτω», εικονογραφημένοι υπέροχα από την εικαστικό Ελένη Πεχλιβάνη και το οποίο θα παρουσιασθεί στην κεντρική πλατεία Τυχερού, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα 6:00 το απόγευμα.Η παρουσίαση διοργανώνεται από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυχερού στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κομνηνός και το βιβλιοχαρτοπωλείο Χριστίνα Καλλινάκη
04:53 04/04/2024

Τα 6 καλύτερα προβιοτικά τρόφιμα

enallaktikidrasi.com
Τα καλύτερα προβιοτικά είναι η φέτα, το κεφίρ, τα αγγούρια τουρσί, το κιμτσί και η κομπούχα Εναλλακτική Δράση
09:00 05/11/2023

Το παραμύθι του Βασίλη Κάργα «Ο βυθός άνω κάτω» παρουσιάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

alexpolisonline.com
Το νέο, έμμετρο, παραμύθι του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, με τίτλο «Ο βυθός άνω κάτω», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κομνηνός», θα παρουσιαστεί στην αίθουσα παιδικού βιβλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 και ώρα 11:00 το πρωί.Η παρουσίαση διοργανώνεται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ναυτική Εβδομάδα 2023, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κομνηνός και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Αλεξανδρούπολης - Φωτεινή Σκαρλακίδου.Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραμύθι. Θα ακολουθήσουν παιχνίδια του βυθού και της θάλασσας και τα παιδιά θα ζωγραφίσουν το δικό τους βυθό. Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα τ
01:53 09/07/2023

Το νέο παραμύθι του Βασίλη Κάργα «Ο βυθός άνω κάτω» παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη

alexpolisonline.com
Το νέο, έμμετρο, παραμύθι του δημοσιογράφου, Βασίλη Κάργα, με τίτλο «Ο βυθός άνω-κάτω», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κομνηνός», θα παρουσιασθεί στο κτίριο των Ναυτοπροσκόπων (παραλία Αλεξανδρούπολης, κάτω από τα Δικαστήρια), την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 11:30 το πρωί. Η παρουσίαση διοργανώνεται από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης, το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Αλεξανδρούπολης - Φωτεινή Σκαρλακίδου και τις εκδόσεις Κομνηνός.Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραμύθι.Θα ακολουθήσουν παιχνίδια του βυθού και της θάλασσας.Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.Το βιβλίο:Ένα παραμύθι με παιγνιώδη ρίμα που διαδραματίζεται στον κορα
17:53 09/06/2023

Tα καλά που προσφέρει στον οργανισμό μας η κατανάλωση κεφίρ

okmag.gr
Η Σοφία Αλιμπέρτη, ο Κωνσταντίνος Δέδες και ο Κωνσταντίνος Ξένος, μας προσκαλούν και μας βοηθούν να μάθουμε να ζούμε καλύτερα καθημερινά στις 16:00 στην εκπομπή «Ζήσε αλλιώς». Tο κεφίρ είναι ελιξίριο της μακροζωίας! Ο Κωνσταντίνος Ξένος αναλύει όλα τα καλά που προσφέρει στον οργανισμό μας η κατανάλωση κεφίρ. Πόσες παγίδες μπορεί να κρύβει η άμμος; Ο δερματολόγος – αφροδισιολόγος Γιάννης Μπάρκης αναλύει τα συμπτώματα […] The post Tα καλά που προσφέρει στον οργανισμό μας η κατανάλωση κεφίρ appeared first on OK! Magazine.
10:58 06/06/2023

Ποια είναι τα οφέλη του κεφίρ στην υγεία

newsitamea.gr
Έχει κερδίσει δημοτικότητα στον δυτικό κόσμο ως ρόφημα πλούσιο σε προβιοτικά. Το κεφίρ είναι ένα ποτό που έχει υποστεί ζύμωση που παρασκευάζεται από γάλα ή νερό και κόκκους κεφίρ, που είναι ένας συνδυασμός βακτηρίων και μαγιάς. Α υτό το ελαφρώς πικάντικο και αναβράζον ρόφημα καταναλώνεται εδώ και αιώνες στην Ανατολική...
17:06 11/05/2023

Οι 10 τροφές που κάνουν τούρμπο τον εγκέφαλο

eretikos.gr
Αν τρώτε γαλακτοκομικά, τα γιαούρτια και το κεφίρ μπορούν να κάνουν θαύματα για το έντερό σας, χάρη σε όλα τα χρήσιμα βακτήρια και τις πρωτεΐνες που περιέχουν. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα από ζώα που τρέφονται με χόρτο είναι καλύτερες επιλογές και για τον εγκέφαλό σας.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Eretikos.gr
17:08 12/01/2023

Κεφίρ: Είναι το μυστικό της μακροζωίας;

Newsbeast.gr
Το κεφίρ είναι ένα ιδιαίτερα εύπεπτο και εύγευστο γαλακτοκομικό προϊόν, μοιάζει με γιαούρτι και μπορεί να παραχθεί από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (π.χ. αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο) με την προσθήκη κόκκων κεφίρ (αποικία προβιοτικών). Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr
10:02 12/01/2023

Κακοσμία στόματος: Αντιμετωπίστε τη με προβιοτικά

NewsBomb
Τα προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που βρίσκονται σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, το ψωμί…Περισσότερα...
17:00 21/12/2022

«Μυστικά» για ενέργεια και ευεξία κάθε μέρα

patrasevents.gr
#1 Βόλτες και περίπατοι Μη μένετε στο σπίτι. Βγείτε έξω. Μια βόλτα στο κέντρο, στη θάλασσα ή ακόμα και στη γειτονιά σας. Νιώστε τον ήλιο στο πρόσωπο σας. Η σύνδεση με τη φύση είναι ένας από τους πιο γρήγορους και ισχυρούς τρόπους να τονωθεί η ενέργεια, να μειωθεί το στρες και  να φτιάξει η διάθεση σας. #2 Να τρώτε καθημερινά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση Μερικά από τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι το γιαούρτι, το τουρσί, το κεφίρ και τυριά, όπως το πεκορίνο. Σύμφωνα με έρευνες, τα τρόφιμα που έχουν...
23:56 16/08/2022

Kεφίρ: Το ξινό προβιοτικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και κάνει καλό στο ανοσοποιητικό

dete.gr
Διάσημο πλέον εδώ και αιώνες, από το Θιβέτ μέχρι τον Καύκασο, το κεφίρ μοιάζει με το γιαούρτι, όμως η σύνθεσή τους διαφέρει σημαντικά. Το γιαούρτι παρασκευάζεται με βακτήρια, αλλά το κεφίρ περιέχει και μαγιά και γι΄αυτό θεωρείται ακόμα πιο ευεργετικό για την υγεία μας. Η υψηλή διατροφική του αξία το έκανε το καλύτερο συνοδευτικό με […]
13:34 01/08/2022

Στην ερώτηση «Γεύση ή Υγεία;», η Εβροφάρμα σήμερα απαντά…«και τα δύο»!

inkomotini.news
Το αξεπέραστης ποιότητας αγελαδινό γάλα της Εβροφάρμα, με τη χρήση κόκκων κεφίρ, δημιουργεί ένα, πράγματι, πρωτοποριακό προϊόν υγιεινής διατροφής και γευστικής υπεροχής.
11:46 11/07/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load