Διατροφή για την πρόληψη του Αλτσχάιμερ: Ποιες τροφές να αποφεύγετε και ποιες να προτιμάτε
13:10 - 01/05/2020
Έρευνες για το Αλτσχάιμερ έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια διατροφή που περιλαμβάνει τροφές, όπως τα μούρα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα ψάρια, έχουν σημαντική μείωση του κινδύνου για εκδήλωση αυτής της εκφυλιστικής ασθένειας του εγκεφάλου, που επηρεάζει κυρίως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
Το πρόγραμμα διατροφής που συνιστούν οι ερευνητές ονομάζεται MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay). Δείτε από τι αποτελείται και πώς λειτουργεί.
Η διατροφική προσέγγιση MIND περιλαμβάνει συγκεκριμένα τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά που η ιατρική βιβλιογραφία επιβεβαιώνει με στοιχεία ότι κάνουν καλό στον εγκέφαλο.
Διατροφή για την πρόληψη του Αλτσχάιμερ: Πείτε
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr