Αυτές είναι οι 9+1 τροφές που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κόκκινο κρέας
22:50 - 17/04/2020
Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για αρκετά πράγματα που αφορούν στην υγεία σου, από τη σύνθεση DNA και την παραγωγή αιμοσφαιρίνης μέχρι την ποιότητα των μαλλιών και την καλή σου διάθεση.
Μία από τις τροφές που φημίζονται για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε σίδηρο είναι το κόκκινο κρέας.
“Έχεις αναιμία; Ε, φάε μοσχάρι” έλεγαν οι παλιοί. Σύμφωνοι, αλλά δεν χρειάζεται να τρως μπριζόλες κάθε μέρα, υπάρχουν κι άλλες επιλογές, με λιγότερες τοξίνες από το κρέας.
Σπανάκι
Τρία φλιτζάνια σπανάκι περιέχουν 18 mg σιδήρου, πολύ περισσότερο δηλαδή από μία μέτρια μοσχαρίσια μπριζόλα.
Μπρόκολο
Το γεγονός ότι πέρα από σίδηρο είναι πηγή μαγνησίου, βιταμίνης C και K το κάνει ασυναγώνιστο.
Φακές
Ένα φλιτζάνι φακές ίσ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr