Αφού η σούβλα «απαγορεύτηκε» δείτε τρεις «ξεχασμένους» τρόπους να φτιάξετετο αρνί σας
22:38 - 16/04/2020
Αφού η σούβλα και το ψήσιμο με φίλους σε εξωτερικό χώρο αποτελεί... αδίκημα, ας δούμε μερικές παραδοσιακές συνταγές να μαγειρέψουμε το φετινό αρνί μας.
Στην Ελλάδα η συνήθεια του ψησίματος στη σούβλα αποτελούσε συνήθεια των νομάδων της Ηπείρου (Βλάχοι, Σαρακατσάνοι) οι οποίοι ζούσαν σε χειμαδιά, συνεχώς μετακινούνταν και έτσι δεν είχαν στην διάθεσή τους κάποιο χτιστό φούρνο για ψήσουν το πασχαλινό αρνί. Έτσι εφηύραν το σούβλισμα που γίνονταν με ένα μυτερό κλαδί που στέκονταν πάνω σε πασάλους σε διάταξη χ μέσα στο έδαφος και από κάτω βρίσκονταν κάρβουνα.
Βέβαια το σούβλισμα του οβελία δεν αποτελεί τον κανόνα για τον εορτασμό της Λαμπρής ανά την ελληνική επικράτεια, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω α
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr