Τάρτα με σπαράγγια και τυρί ρικότα
08:12 - 13/11/2024
Υλικά 1 ξεπαγωμένο φύλλο σφολιάτας 350 γρ. σπαράγγια 2 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο 1 κ. γλ. χοντρό αλάτι, χωρισμένο 1/4 κ. γλ. πιπέρι 1/2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, μοιρασμένη 1 αυγό Ξύσμα μισού λεμονιού 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε το φύλλο και στη συνέχεια μετακινήστε το στο ταψί με τη λαδόκολλα. Τρυπήστε τη ζύμη με πιρούνι και ψήστε για 12 λεπτά (η ζύμη θα φουσκώσει και θα ροδίσει ελαφρά). Εντωμεταξύ, βράστε λίγο νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε τα για 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα σε ένα πιάτο και περιχύστε τα με 1 κου
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Τάρτα με σπανάκι
Το σπανάκι είναι λαχανικό εποχής και θα φτιάξεις μια τέλεια τάρτα που είναι ιδανική για σνακ. Υλικά Για την τάρτα θα χρειαστείς 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ 110γρ βούτυρο 1 αυγό λίγο νερό Για τη γέμιση θα χρειαστείς 1/2 κιλό σπανάκι 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια […]
Διαβάστε το στο govastileto.gr