Κοτόπουλο με σάλτσας καρύδας και λάιμ
11:58 - 30/10/2024
Υλικά 500 γρ. μπούτι κοτόπουλου, με την πέτσα 1 κ. σ. αλάτι 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι 1 λάιμ, ξεφλουδισμένο 2 κ. σ. λάδι αβοκάντο 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. τζίντζερ, τριμμένο 1- 2 πιπεριές τσίλι, σε λεπτές φέτες 1 φλ. τσαγιού ρύζι jasmine, ξεπλυμένο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες Το χυμό από 1 λάιμ 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 1 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά 1 κ. σ. σάλτσα ψαριού 1/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο, ψιλοκομμένο Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σκουπίστε το κοτόπουλο και τρίψτε το με αλάτι, πιπέρι και ξύσμα λάιμ. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπ
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr