Χαλβάς από ταχίνι, σιμιγδάλι ή Φαρσάλων: Θερμίδες, λιπαρά και διατροφική αξία

15:06 - 25/02/2023

Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και δημοφιλή σαρακοστιανά εδέσματα. Με το όνομα χαλβάς χαρακτηρίζεται στην πραγματικότητα μια ποικιλία διαφορετικών εδεσμάτων, τα οποία συναντώνται σε αρκετές χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται συνήθως μια λιπαρή ουσία (ταχίνι, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, βούτυρο), κάποια πηγή αμύλου (νισεστές, σιμιγδάλι)...

Διαβάστε Περισσότερα στο newsitamea.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ newsitamea.gr

Δεν θα σε ενημερώσει ο ιδιοκτήτης: Αν νοικιάζεις παλιό σπίτι που χρειάζεται ανακαίνιση, κουφώματα, θέρμανση, θερμομόνωση το δικαιούσαι

Καρδιά: Η αλλαγή στη διατροφή που κάνει θαύματα στην υγεία της

Αστρονομικό ποσό, τους εξαφάνισε όλους: Ο Αντετοκούνμπο αγόρασε το εμπορικό κέντρο Village στου Ρέντη για 1 και μόνο λόγο

Υπνική άπνοια: Το μυστικό συστατικό για καλό ύπνο που κρύβεται στο ψυγείο μας

Η καλύτερη παραδοσιακή συνταγή για ζουμερά και μελωμένα Μελομακάρονα που θα γίνουν ανάρπαστα

Η έκθεση σε κοινό ζιζανιοκτόνο μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο