Χαλβάς από ταχίνι, σιμιγδάλι ή Φαρσάλων: Θερμίδες, λιπαρά και διατροφική αξία

15:06 - 25/02/2023

Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και δημοφιλή σαρακοστιανά εδέσματα. Με το όνομα χαλβάς χαρακτηρίζεται στην πραγματικότητα μια ποικιλία διαφορετικών εδεσμάτων, τα οποία συναντώνται σε αρκετές χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται συνήθως μια λιπαρή ουσία (ταχίνι, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, βούτυρο), κάποια πηγή αμύλου (νισεστές, σιμιγδάλι)...

Διαβάστε Περισσότερα στο newsitamea.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ newsitamea.gr

Εμβόλια COVID: Ακάλυπτες οι ευπαθείς ομάδες στην Ευρώπη – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Άλλοι σε λένε καλό, άλλοι βλάκα. Εσύ σε λες απλά άνθρωπο…

Καταστράφηκαν τρεις οικογένειες, ετοιμάζουν τις κηδείες τους: Νεκροί χθες το βράδυ 3 νέοι άνθρωποι, σκηνές αρχαίας τραγωδίας – ΒΙΝΤΕΟ

Κι άλλος θάνατος στην ίδια οικογένεια μέσα σε 1 χρόνο: Aνείπωτος θρήνoς για τον πυροσβέστη μας, τραγικo το παιχνίδι της μοίρας

Το ολοκαίνουργιο Ελληνικό χωριό που δημιουργήθηκε μόλις λίγα χρόνια πριν, έχει υπέροχη θέα και μια εκκλησία έργο τέχνης – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ισοπέδωσε μια ολόκληρη πόλη, σκότωσε 100.000 ανθρώπους: Ο σεισμός – τέρας των 9 Ρίχτερ προκάλεσε σοκ παγκοσμίως