Καλαματιανή πατατοσαλάτα με ρέγγα
13:34 - 03/02/2022
Ένα σχεδόν πλήρες γεύμα για τους παλιότερους. Ήταν ένας τρόπος να βάζουν στην διατροφή τους ένα ψάρι με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, φτηνό, χορταστικό και κυρίως εύκολο στη συντήρησή του.
Η Καλαματιανή πατατοσαλάτα με ρέγγα μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο συνοδευτικό για ψάρι ψητό, αλλά και ιδιαίτερο μεζέ για ούζο.
Υλικά
Πατάτες Μεσσηνίας
Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Ρέγγα καπνιστή
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπεριά πράσινη
Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας
Χυμός λεμονιού
Ρίγανη Ταϋγέτου
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε με τη φλούδα σε κατσαρόλα με κρύο νερό και λίγο αλάτι. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
Βράζουμε για 30 – 40 λεπτά περίπου απ
Διαβάστε Περισσότερα στο eleftheriaonline.gr