Αρνί οφτό με πατάτες ματσιστές
15:28 - 28/04/2021
Δείτε πώς θα φτιάξετε εύκολα το πιο ζουμερό πασχαλινό αρνί, με τον παραδοσιακό τρόπο της Κρήτης!Καθώς τα όποια όνειρα είχαμε για το «Πάσχα στο χωριό» εξανεμίστηκαν, το κλασικό αρνί στη σούβλα έγινε… αρνάκι στο φούρνο.
Ωστόσο, η food blogger Εύα Παρακεντάκη μας προτείνει παραδοσιακή κρητική συνταγή, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τον κλασικό οβελία.
Υλικά:
Για το αρνί
3 κιλά αρνί
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι χοντρό
Για τις ματσιστές πατάτες
2 κιλά πατάτες μικρές
Ελαιόλαδο
1 σκ. Σκόρδο
Φρέσκια ρίγανη
Γραβιέρα
Εκτέλεση:
Για το αρνί
Απλώστε κόκκινο κρασί πάνω στο αρνί και στη συνέχεια προσθέστε το χοντρό αλάτι.
Ψήστε για δύο ώρες στους 200 βαθμούς στην αντίσταση.
Γι
Διαβάστε Περισσότερα στο ieidiseis.gr