Χαλβάς: Αυτά είναι τα οφέλη του για τον οργανισμό
22:02 - 08/03/2021
Ο χαλβάς, αδιαμφισβήτητα, θεωρείται παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής, ωστόσο όμως μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου.
Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.
Ο χαλβάς με ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:
Καλά λιπαρά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά και φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Σουσάμι περιέχει φυτικές πρωτεΐνες που δρουν προστατευτικά στους μύες και στους ιστούς.
Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε, η οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση.
Περιέχει σε υψηλά ποσοστά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο.
Τα συστατικά αυτά τον καθιστούν πολύτιμο
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr