Προσοχή στα κορεσμένα λιπαρά όταν καταναλώνετε τυρί
20:23 - 10/09/2020
Το τυρί αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών.
Ωστόσο, κάποια είδη τυριών είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία είναι ανθυγιεινά και συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών επιπλοκών.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών από τη διατροφή δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο μιας διατροφής 2.000 θερμίδων, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε μόλις 200 θερμίδες. Δεδομένου ότι ένα γραμμάριο λιπαρά έχει εννέα θερμίδες, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τα κορεσμένα λιπαρά είναι περίπου τα 22 γραμμάρια ημερησίως.
Σε γενικές γραμμές, υψηλή πε
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr