Δεν είναι όλα τα αλάτια ίδια: Τα είδη και οι διαφορές τους
21:31 - 15/08/2020
Το αλάτι αποτελεί βασικό καρύκευμα για τα φαγητά μας, αφού τονώσει τη γεύση τους. Ωστόσο, κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.
Γενικά το αλάτι αποτελεί ένα φυσικό στοιχείο το οποίο υπάρχει σε αφθονία στη φύση, τόσο στο νερό (θάλασσας ή λίμνης) όσο και σε στερεή μορφή, σε πετρώματα. Χημικά το αλάτι αποτελείται από χλωριούχο νάτριο και αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα στοιχεία της φύσης. Στο εμπόριο μπορούμε να το βρούμε σε λεπτούς ή χονδρούς κόκκους ή ακόμη και σε νιφάδες.
Επιτραπέζιο/μαγειρικό αλάτι: Το επιτραπέζιο αλάτι που κυκλοφορεί κυρίως στο εμπόριο προκύπτει ύστερα από επεξεργασία του φυσικού άλατος, για αφαίρεση προσμίξεων. Είναι υγροσκοπικό, δη
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr