Δεν είναι όλα τα αλάτια ίδια: Τα είδη και οι διαφορές τους

21:31 - 15/08/2020

Το αλάτι αποτελεί βασικό καρύκευμα για τα φαγητά μας, αφού τονώσει τη γεύση τους. Ωστόσο, κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Γενικά το αλάτι αποτελεί ένα φυσικό στοιχείο το οποίο υπάρχει σε αφθονία στη φύση, τόσο στο νερό (θάλασσας ή λίμνης) όσο και σε στερεή μορφή, σε πετρώματα. Χημικά το αλάτι αποτελείται από χλωριούχο νάτριο και αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα στοιχεία της φύσης. Στο εμπόριο μπορούμε να το βρούμε σε λεπτούς ή χονδρούς κόκκους ή ακόμη και σε νιφάδες. Επιτραπέζιο/μαγειρικό αλάτι: Το επιτραπέζιο αλάτι που κυκλοφορεί κυρίως στο εμπόριο προκύπτει ύστερα από επεξεργασία του φυσικού άλατος, για αφαίρεση προσμίξεων. Είναι υγροσκοπικό, δη

Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ pronews.gr

Οι μουλάδες της Τεχεράνης «φλερτάρουν» με τον Μπάιντεν κατά της Ρωσίας! - Δεν δέχονται ρωσικό αίτημα για εγγυήσεις

Οι 5+1 τρόποι για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Το καθεστώς του Κιέβου επιβεβαίωσε το θάνατο μέλους της διαπραγματευτικής του ομάδας: Αρνείται ότι τον εκτέλεσε

Πρόεδρος των Ελλήνων της Ουκρανίας: «Ο Πούτιν διαπράττει γενοκτονία κατά Ουκρανών και Ελλήνων»

Κορωπί: Άνοιξε νέος κύκλος ερευνών & καταθέσεων για την εξαφάνιση της Άρτεμις