Πέντε τυριά με λιγότερη λακτόζη και υπέροχη γεύση
20:28 - 26/07/2020
Τα τυριά είναι ένα από τα βασικά είδη της μεσογειακής διατροφής και αποτελούν αγαπημένο έδεσμα για μικρούς και μεγάλους.
Παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, είναι πολύ θρεπτικά, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες και ασβέστιο. Βέβαια, δεν έχουν όλα την ίδια σύσταση και υπάρχουν κάποια με λιγότερη λακτόζη από τα υπόλοιπα, αλλά το ίδιο εύγευστα. Ποια είναι αυτά; Τα πέντε παρακάτω…
Κατσικίσιο τυρί: Περιέχει λιγότερη λακτόζη συγκριτικά με το τυρί που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα, για αυτό αποτελεί καλύτερη επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα λόγω της περιεκτικότητάς του σε καζεΐνη Α2. Το κατσικίσιο τυρί είναι επίσης καλ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr