#Αγία Χριστίνα

Εορτολόγιο Δευτέρα 24 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

sportime.gr
Σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουλίου η εκκλησία γιορτάζει και τιμά τη μνήμη της Αγία Χριστίνας της μεγαλομάρτυς. Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.
05:46 24/07/2023

Το Ευαγγέλιο της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2023 – Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς

vimaorthodoxias.gr
Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Ι´ 1 – 6 – 1 Και προσκαλεσάμενος τους δώδεκα μαθητάς αυτού έδωκεν αυτοίς εξουσίαν πνευμάτων ακαθάρτων ώστε εκβάλλειν αυτά και θεραπεύειν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. 2 Των δε δώδεκα αποστόλων τα ονόματά εισι ταύτα· πρώτος Σίμων ο λεγόμενος Πέτρος και Ανδρέας ο αδελφός αυτού, Ιάκωβος ο του Ζεβεδαίου και Ιωάννης […]
21:09 23/07/2023

Μια “ρώσικη” εκκλησία στον κάμπο της Μεσαράς για την Αγία Χριστίνα

ekklisiaonline.gr
Ο χαρακτηριστικός τρούλος, χρώματος χρυσού, “σήμα καταθέν” των ρωσικών ναών, ξεχωρίζει από απόσταση και σε…υποχρεώνει για μια στάση στον ιδιαίτερο αυτό, και ομολογουμένως εντυπωσιακό, ναό που βρίσκεται στον κάμπο της Μεσαράς, στην περιοχή του χωριού Λαγούτα Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Το άρθρο Μια “ρώσικη” εκκλησία στον κάμπο της Μεσαράς για την Αγία Χριστίνα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:36 17/02/2023

Η άφθαρτη Αγία Χριστίνα που την έκλεψαν οι Δυτικοί – Βοούν για επιστροφή τα ιερά κειμήλια της Κωνσταντινουπόλεως

ekklisiaonline.gr
Την 24η Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Χριστίνας της Μεγαλόμαρτυρος. Το άφθαρτο σκήνωμα της Αγίας που προκαλεί ρίγος και μόνον από τη φωτογραφική θέα του, αποτελούσε αναπόσπαστο ελληνοχριστιανικό ιερό κειμήλιο έως τη στιγμή που το έκλεψαν οι Δυτικοί μετά τα χρόνια της άθλιας καταπάτησης της Κωνσταντινούπολης, το 1204. Το άρθρο Η άφθαρτη Αγία Χριστίνα που την έκλεψαν οι Δυτικοί – Βοούν για επιστροφή τα ιερά κειμήλια της Κωνσταντινουπόλεως εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:14 24/07/2022

Ο Άγιος Θεόφιλος ο Νεομάρτυς Ζακύνθου, ο εν Χίω 24.7 – Και βιντεο με την Αγία Χριστίνα (του Κων/νου Αθ. Οικονόμου)

mikrometoxos.gr
Ο Άγιος Θεόφιλος ο Νεομάρτυς Ζακύνθου, ο εν Χίω 24.7 [και βιντεο με την Αγία Χριστίνα] Κων/νος Αθ. Οικονόμου Ο Άγιος καταγόταν από την Ζάκυνθο και ήταν ναυτικός. Συνέβη κάποτε, να μαλώσει με τον καπετάνιο του και, ενώ βρισκόντουσαν στην Χίο , να φύγει από το καράβι. Ένας τούρκος καπετάνιος που το έμαθε, ήθελε να […]
08:54 24/07/2022

Ποια ήταν η Αγία Χριστίνα που τιμάται σήμερα

Zougla
Μεγαλομάρτυς της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη της οποίας τιμάται στις 24 Ιουλίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν...
08:36 24/07/2022

Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Ιουλίου: Αγία Χριστίνα

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Ιουλίου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Η Αγία Χριστίνα γεννήθηκε στην Τύρο. Καταγόταν από πλούσια, παγανιστική οικογένεια, θυγατέρα του στρατηγού Ουρβανού. Το άρθρο Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Ιουλίου: Αγία Χριστίνα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:34 24/07/2022

Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 24 Ιουλίου- Εορτολόγιο

ekklisiaonline.gr
Ἡ Ἁγία μεγαλομάρτυς Χριστίνα, καταγόταν ἀπὸ τὴν Τύρο τῆς Συρίας. Ἦταν κόρη στρατηγοῦ. Ὁ πατέρας της, τῆς ἔχτισε ἕναν πύργο καὶ τὴν ἔβαλε μέσα σ’ αὐτόν. Το άρθρο Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 24 Ιουλίου- Εορτολόγιο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:36 23/07/2022

ΕΜΥ Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πρόγνωση αύριο 24 Ιουλίου – Αγία Χριστίνα γιορτή

ekklisiaonline.gr
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Η πρώτη πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για αύριο Κυριακή 24 Ιουλίου 2022. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Το άρθρο ΕΜΥ Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Πρόγνωση αύριο 24 Ιουλίου – Αγία Χριστίνα γιορτή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:36 23/07/2022

24 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς

ekklisiaonline.gr
Η Γιορτή σήμερα Κυριακή 24 Ιουλίου 2022. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Η Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς. Ο Άγιος Αθηναγόρας ο Απολογητής και Αθηναίος. Ο Άγιος Θεόφιλος ο Νεομάρτυρας από τη Ζάκυνθο. Οι Άγιοι Μπορίσος και Γλιέβος οι Μάρτυρες. Κυριακή της Ορθοδοξίας: Κυριακή ΣΤ Ματθαίου. Το άρθρο 24 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:16 23/07/2022

Αγίας Χριστίνας – Κυριακή ΣΤ Ματθαίου Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – Θεία Λειτουργία Κυριακής 24 Ιουλίου 2022 Ζωντανά

ekklisiaonline.gr
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής ΣΤ Ματθαίου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της ΣΤ Κυριακής Ματθαίου με την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Χριστίνης - Ευλογία και Αγιασμός. Η θεραπεία ενός παράλυτου. Κυριακή ΣΤ Ματθαίου. Η Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς. Το άρθρο Αγίας Χριστίνας – Κυριακή ΣΤ Ματθαίου Live: Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης μέσω της φόρμας – Θεία Λειτουργία Κυριακής 24 Ιουλίου 2022 Ζωντανά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:36 22/07/2022

Βραδινή Θεία Λειτουργία στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα

ekklisiaonline.gr
Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πλάκας, βραδινή Θεία Λειτουργία για την εορτή της Μεσοπεντηκοστής και προς τιμήν των Μαρτυρησάντων Αγίων της πόλεως των Αθηνών, οι οποίοι μαρτύρησαν στα χρόνια του Αυτοκράτορα Δεκίου (249-251 μ.Χ.), Άγιος Πέτρος, Άγιος Διονύσιος, Άγιος Ανδρέας, Άγιος Παύλος, Αγία Χριστίνα, Άγιος Ηράκλειος, Άγιος Παυλίνος και Άγιος Βενέδιμος. Το άρθρο Βραδινή Θεία Λειτουργία στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:52 19/05/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load