#τζατζίκι

Ραφήνα: Ο “Octopus” αποχαιρετά το καλοκαίρι, την Κυριακή στην Αγία Τριάδα

irafina.gr
Ο Σύλλογος  πολιτιστικής ερασιτεχνικής αλιείας και ιδιοκτητών σκαφών “Octopus” αποχαιρετά το καλοκαίρι, την Κυριακή (25/9) στην Αγία Τριάδα Στην πρόσκληση αναφέρουν: Προσκαλούμε με ατομικό Κόστος 15€ τα Μέλη & τους Φίλους του Συλλόγου μας στην ταβέρνα “Μούσες” στην Αγία Τριάδα Ραφήνας MENU : ποικιλία κρεατικών, σαλάτες, πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, τζατζίκι και άφθονο κρασί. Στην εκδήλωση […]
18:28 23/09/2022

Η βασίλισσα του τζατζικιού - Χολιγουντιανή ηθοποιός τιμά το ελληνικό ντιπ

NewsBomb
Δείτε την ηθοποιό να φτιάχνει τζατζίκιΠερισσότερα...
08:14 18/09/2022

Σκεπαστή πίτα από τον Άκη Πετρετζίκη

gossip-tv.gr
Σκεπαστή πίτα από τον Άκη Πετρετζίκη! Συνταγή για απολαυστική σκεπαστή πίτα με σπιτικές πίτες, ζουμερό γύρο πανσέτας και χειροποίητο τζατζίκι!Περισσότερα...
14:44 01/09/2022

Ικαρία: Το πρώτο vegan πανηγύρι στην Ελλάδα (VIDEO)

grtimes.gr
Tο πρώτο χορτοφαγικό και vegan πανηγύρι πραγματοποιήθηκε στον Στάβλο της Ικαρίας στις 12 Αυγούστου. Πρόκειται για ένα διαφορετικό πανηγύρι από όλα όσα έχουμε συνηθίσει, καθώς την θέση των κρεατικών φαγητών παίρνουν πεντανόστιμες χορτοφαγικές λιχουδιές. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο σεφ και καθηγητής φυτοφαγικής κουζίνας Νίκος Γαϊτάνος, μας ανοίγει την όρεξη παρουσιάζοντας το μενού της αυριανής vegan διοργάνωσης. Όπως γνωρίζουμε, τα πανηγύρια στην Ικαρία φημίζονται για το γλέντι, το φαγητό και το ξεφάντωμα μέχρι πρωίας. Σε αυτό το πανηγύρι, vegan και μη θα γλείφουν τα δάχτυλά τους, καθώς τα χορτοφαγικά και vegan πιάτα θα τα επιμεληθεί ο ίδιος ο Νίκος Γαϊτάνος, ο οποίος παρουσίασε στην ΕΡΤ
11:30 15/08/2022

Ελληνική πίτσα με βάση από πίτες

Newsbeast.gr
Υλικά 1 χωριάτικο λουκάνικο σε κιμά 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 4 πίτες 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 1 μέτριο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους 1/2 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φέτες 1/2 φλ. τσαγιού τζατζίκι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε το λουκάνικο και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τις πίτες σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και ψήστε για 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετήστε το μείγμα με το λουκάνικο στις πίτες ομοιόμορφα και γαρνίρετε με τις ντομάτες, το αβοκάντο και τη φέτα. Ψήστε για επιπλέον 3- 4 λεπτά, γαρνίρετε με τις φέτες αγγούρι και «ραντίστε» με το
12:30 14/08/2022

«Όλα τσάμπα είναι και οι χωριάτικες και τα τζατζίκια», λέει χαλαρός Έλληνας… τουρίστας στην Αθήνα

thecaller.gr
Η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της και φυσικά, εκτός από τους καταναλωτές, και οι τουρίστες το «βιώνουν στο πετσί» τους με όσα πληρώνουν για τις διακοπές τους…Η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της και φυσικά, εκτός από τους καταναλωτές, και οι τουρίστες το «βιώνουν στο πετσί» τους με όσα πληρώνουν για τις διακοπές τους…Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ τουρίστες, η τιμή της χωριάτικης κυμαίνεται από 6,90 έως και 8 ευρώ, ενώ ο μουσακάς φτάνει τα […]
16:46 08/08/2022

Χωριάτικη σαλάτα vs πίτα γύρο χοιρινό: Ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες

thecaller.gr
Πρόκειται για δυο αναμφίβολα λιχουδιές, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, η χωριάτικη σαλάτα και το «τυλιχτό», η πίτα δηλαδή με γύρο χοιρινό και τζατζίκι, που τα «λατρεύουμε», αλλά παχαίνουν!Πρόκειται για δυο αναμφίβολα λιχουδιές, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, η χωριάτικη σαλάτα και το «τυλιχτό», η πίτα δηλαδή με γύρο χοιρινό και τζατζίκι, που τα «λατρεύουμε», αλλά παχαίνουν!Τι γίνεται – λοιπόν- όταν το σουβλάκι και η χωριάτικη σαλάτα… συγκρούονται με διατροφικούς όρους; Ο διατροφολόγος Leslie Barrie από το Health.com βγάζει τον… νικητή. Το σουβλάκι με γύρο […]
14:16 24/07/2022

«Απασφάλισε» για το κοκορέτσι ο Μαμαλάκης – Γιατί δεν προέρχεται από την Τουρκία

lamianow.gr
Ογνωστός μάγειρας, Ηλίας Μαμαλάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» και έδωσε την απάντηση για την «πατρότητα» του κοκορετσίου που αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή ενός τουρκικού ρεπορτάζ. «Το κοκορέτσι είναι βαλκανικό προϊόν, απ’ εκεί ξεκίνησε και υιοθετήθηκε πολύ νωρίς, τον 19ο αιώνα και από τους Έλληνες και από τους Τούρκους. Έχουμε μαρτυρίες ότι ο Καραϊσκάκης ήταν μάστορας του σπληνάντερου και στο κοκορέτσι. Μιλάμε για κάτι που ξεκινά από το 1800. Το τούρκικο κοκορέτσι με το ελληνικό κοκορέτσι δεν έχουν καμιά σχέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμαλάκης. Και συνέχισε: «Οι Τούρκοι κάνουν το κοκορέτσι χωρίς έντερο, κόβο
21:16 21/07/2022

Ηλίας Μαμαλάκης: Όλη η αλήθεια για το αν είναι τουρκικό το κοκορέτσι – «Ο Καραϊσκάκης ήταν μάστορας»

Newsbeast.gr
Μετά τα νησιά, οι Τούρκοι διεκδικούν και την… πατρότητα, ενός από τα πιο νόστιμα εδέσματα για τους κρεατοφάγους. Συγκεκριμένα, το νέο «μήλον της έριδος» για τα ελληνοτουρκικά είναι το κοκορέτσι. «Mετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό η Ελλάδα το διαφημίζει ως δικό της» ανέφερε το τουρκικό κανάλι Show TV, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Τελικά, όμως το κοκορέτσι, είναι τουρκικό έδεσμα; Η απάντηση ήρθε από τον Ηλία Μαμαλάκη. Ο γνωστός μάγειρας φιλοξενήθηκε στο «Μεσημέρι και Κάτι» του Sigma Tv και έδωσε την απάντησή του για την «πατρότητα» του εδέσματος. «Το κοκορέτσι είναι βαλκα
20:00 21/07/2022

Συνεχίζεται η «μάχη» για το κοκορέτσι και την καταγωγή του: Οι Τούρκοι κάνουν αγώνα για την διεκδίκηση της «πατρότητας»

Newsbeast.gr
Σάλος έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το κοκορέτσι και την προέλευσή του. Ο αγώνας διεκδίκησης της «παρότητας» του πιάτου συνεχίζεται με ακόμη και τη Hurriyet να παίρνει θέση στο πρωτοσέλιδό της. Μιλώντας στην εφημερίδα, μάλιστα, ειδικοί, όπως τονίζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης αναλύουν ότι υπάρχουν συνταγές για το κοκορέτσι από το 1883, γεγονός που αποδεικνύει ότι τελικά είναι τουρκικό. Την Δευτέρα (18/7) αφιερώθηκαν ολόκληρα ρεπορτάζ και πρωτοσέλιδα σε τουρκικά ΜΜΕ τα οποία επεσήμαναν: «Mετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό η Ελλάδα το διαφημίζει ως δικό της.
09:34 19/07/2022

Πόλεμος με τους Τούρκους και για το… κοκορέτσι!!!

trikalavoice.gr
Απάντηση στα τουρκικά δημοσιεύματα που διεκδικούν την πατρότητα τόσο για το κοκορέτσι όσο και για το ιμάμ μπαϊλντί δίνουν οι Έλληνες εστιάτορες. «Είναι άσχετοι» τονίζουν χαρακτηριστικά.       «Μετά τον μπακλαβά και το τζατζίκι, η Ελλάδα οικειοποιείται το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί», γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα πιάτα προέρχονται από την οθωμανική κουζίνα. […]
07:52 19/07/2022

Mετά τα νησιά διεκδικούν το… κοκορέτσι: Ξεπέρασαν κάθε όριο γελοιότητας στην Τουρκία [βίντεο]

hellasjournal.com
«Mετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι!
09:06 18/07/2022

Τουρκική παραφροσύνη: Εκτός από το Αιγαίο τώρα θέλουν και το... κοκορέτσι!

NewsBomb
«Mετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό…Περισσότερα...
08:44 18/07/2022

Ταβέρνες στην Αττική που δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε χωριό

Newsbeast.gr
Ακόμη κι αν βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα της χώρας, υπάρχουν γωνιές ανά την πόλη που σε πολλούς δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκονται στο χωριό. Και πιο συγκεκριμένα στην παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού. Με εντελώς ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και χαλαρό περιβάλλον, οι γευστικές στάσεις που ακολουθούν σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στο κλεινόν άστυ. Το σκέτι του Ηλία Λειτουργεί από το 1981 και αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις τόσο της κρεατοφαγίας, όσο και του κέντρου. Τα τραπέζια του στον πεζόδρομο που ενώνει το Θησείο με τα Πετράλωνα (Θεσσαλονίκης 7) γίνονται ανάρπαστα και γεμίζουν με την λιχουδιά που έχει διαδώσει και τη φήμη του. Αυτή δεν είναι άλλη από τα περίφημα παϊδάκια της
07:28 18/07/2022

Ελλάδα – Τουρκία: Μάχη για το κοκορέτσι!

lamianow.gr
Ένας νέος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Και αυτή τη φορά αφορά την κουζίνα. «Μετά τον μπακλαβά η Ελλάδα απλώνει χέρι και στο κοκορέτσι» είναι ένας από τους τίτλους που δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στη νέα διαμάχη που έχει ξεσπάσει και επιχειρεί να χωρίσει τα ελληνικά από τα τουρκικά φαγητά. Το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί Με αφορμή το ότι το κοκορέτσι και ιμάμ μπαϊλντί στα ελληνικά εστιατόρια των ΗΠΑ χαρακτηρίζονται ως ελληνικά φαγητά, στην Τουρκία άρχισε μία νέα «μάχη» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ, που αναφέρεται στην κλοπή των τουρκικών πιάτων από τους Έλληνες. «Μετά τον μπακλαβά και το τζατζίκι, η Ελλάδα οικειοποιείται το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί», γράφει
20:12 17/07/2022

Συνταγή: Εύκολο τζατζίκι μυζήθρας χωρίς γλουτένη

dete.gr
ΥΛΙΚΑ 50-60 ml ελαιόλαδο3-4 σκελίδες σκόρδο400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό100 γρ. μυζήθρα, τριμμένη1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο1-2 κ.γ. ξύδιΑλάτιΠιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε ένα μούλτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μυζήθρα, το αγγούρι, τον άνηθο και […]
13:54 13/07/2022

Για… μερακλήδες: Παγωτό «τζατζίκι», «μαγειρίτσα», «χταπόδι ουζάκι» και άλλες extreme γεύσεις

lamianow.gr
Οι ξένοι επιλέγουν κυρίως το “τζατζίκι” και τη “φέτα με σουσάμι και μέλι”Ένας ευφάνταστος ιδιοκτήτης παγωτατζίδικου στη Θεσσαλονίκη, ο Αβράαμ Παπαδόπουλος προσελκύει καθημερινά δεκάδες πελάτες στο κατάστημά του, χάρη στις ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού που έχει δημιουργήσει. Επιλογές όπως τζατζίκι, πικάντικο μπουγιουρντί και… χταπόδι ουζάκι, βάζουν δύσκολα στους απαιτητικούς ουρανίσκους που επιθυμούν γεύσεις παγωτού πέρα από τα συνηθισμένα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παπαδόπουλος για το πώς συνδυάζει την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με το παγωτό, ανέφερε ότι ξεκίνησε αρχικά να φτιάχνει κλασικές γεύσεις. Οι top προτιμήσεις «Κάναμε το τζατζίκι αρχικά και είδαμε ότι είχε ανταπόκριση και έτσι σιγά
17:28 07/06/2022

Θεσσαλονίκη: Παγωτά για μερακλήδες με γεύση τζατζίκι, πικάντικο μπουγιουρντί και χταπόδι ουζάκι

NewsBomb
Θεσσαλονίκη: Το παγωτό συναντά το «τζατζίκι» και τη «μαγειρίτσα».Περισσότερα...
13:24 07/06/2022

Θεσσαλονίκη: Παγωτά με γεύσεις που εκπλήσσουν και αρέσουν – Από τζατζίκι μέχρι ούζο και μαγειρίτσα

Newsit
Ένας ευφάνταστος ιδιοκτήτης παγωτατζίδικου στη Θεσσαλονίκη, ο Αβράαμ Παπαδόπουλος προσελκύει καθημερινά δεκάδες πελάτες στο κατάστημά του χάρη στις ιδιαίτερες γεύσεις που έχει δημιουργήσει. Επιλογές όπως «τζατζίκι, «πικάντικο μπουγιουρντί» και χταπόδι ουζάκι» βάζουν δύσκολα στους απαιτητικούς ουρανίσκους που επιθυμούν γεύσεις παγωτού πέρα από τα συνηθισμένα. Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις ‘Εξι» ο κ. ... Περισσότερα To άρθρο Θεσσαλονίκη: Παγωτά με γεύσεις που εκπλήσσουν και αρέσουν – Από τζατζίκι μέχρι ούζο και μαγειρίτσα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
13:02 07/06/2022

Παγωτό «τζατζίκι» και άλλες 35 ακόμα «πικάντικες» γεύσεις – Που θα θα τα φάτε στην Θεσσαλονίκη

eleftherostypos.gr
Ένας ευφάνταστος ιδιοκτήτης παγωτατζίδικου στη Θεσσαλονίκη, ο Αβράαμ Παπαδόπουλος προσελκύει καθημερινά δεκάδες πελάτες στο κατάστημά του χάρη στις ιδιαίτερες γεύσεις που έχει δημιουργήσει. Επιλογές όπως «τζατζίκι, «πικάντικο μπουγιουρντί» και χταπόδι ουζάκι» βάζουν δύσκολα στους απαιτητικούς ουρανίσκους που επιθυμούν γεύσεις παγωτού πέρα από τα συνηθισμένα. Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις ‘Εξι» ο κ. Παπαδόπουλος για το πώς συνδυάζει […] Το άρθρο Παγωτό «τζατζίκι» και άλλες 35 ακόμα «πικάντικες» γεύσεις – Που θα θα τα φάτε στην Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
12:50 07/06/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load