Λιστερίωση: Ποιες τροφές είναι πιο πιθανό να την προκαλέσουν; (βίντεο)
17:13 - 17/05/2020
Η λιστερίωση είναι πιο πιθανό να προσβάλλει έγκυες γυναίκες και νεογέννητα, ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ποιες τροφές είναι πιο πιθανό να σας προκαλέσουν λιστερίωση
Μη παστεριωμένο γάλα
Το ακατέργαστο είναι το γάλα από οποιοδήποτε ζώο που δεν έχει παστεριωθεί για να σκοτώσει τυχόν επιβλαβή βακτήρια. Το μη παστεριωμένο γάλα μπορεί να περιέχει βακτήρια, όπως η λιστέρια, που μπορεί να σας προκαλέσουν πολύ σοβαρές λοιμώξεις, ακόμα και θάνατο!
Παρόλο που είναι δυνατόν να πάθετε τροφική δηλητηρίαση από πολλά είδη τροφίμων, το μη παστεριωμένο γάλα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα.
Μαλακά τυριά
Τα μαλακά τυριά που παρασκευάζονται με μη παστεριωμένο γάλ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr