Μούχλα στις τροφές – Ποιες πετάμε και ποιες… σώζονται
16:12 - 24/04/2020
ΥΓΕΙΑΣε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη υγρασία έχει μια τροφή, τόσο πιο επικίνδυνη είναι προς κατανάλωση, εφόσον έχει μουχλιάσει.
Τροφές όπως τα μαγειρευτά κατσαρόλας, τα μαλακά φρούτα, τα λαχανικά και τα μαλακά τυριά μπορεί να έχουν μούχλα που αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνειά τους.
Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα πορώδη τρόφιμα, όπως το ψωμί και τα κέικ που έχουν μουχλιάσει. Όλα αυτά τα τρόφιμα πρέπει να πετιούνται αμέσως αν έχουν μουχλιάσει στην επιφάνεια.
Πετάξτε στα σκουπίδια τις παρακάτω τροφές, αν έχουν μουχλιάσει:
Luncheon meat, μπέικον και χοτ-ντογκ
Γιαούρτι, ξινή κρέμα και μαλακό τυρί
Μαλακά φρούτα και λαχανικά
Ψωμί και αρτοσκευάσματα
Φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί και όσπρι
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr