Κεφίρ: Πόσες θερμίδες έχει και τι προσφέρει στον οργανισμό;
08:52 - 16/03/2020
Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα, που παραδοσιακά γίνεται με αγελαδινό γάλα ή κατσικίσιο γάλα και το οποίο έχει υποστεί ζύμωση.
Αυτό γίνεται με την προσθήκη “σπόρων” κεφίρ στο γάλα. Δεν πρόκειται ακριβώς για σπόρους, με τη συμβατική έννοια της λέξης. Είναι καλλιέργειες ζυμομυκητών και βακτηρίων γαλακτικού οξέος, που μοιάζουν με κομμάτι από κουνουπίδι στην εμφάνιση.
Για περίπου μία ημέρα αυτοί οι μικροοργανισμοί στους κόκκους κεφίρ πολλαπλασιάζονται και ζυμώνουν τα σάκχαρα στο γάλα. Αυτή διαδικασία μετατρέπει το γάλα σε κεφίρ. Στη συνέχεια, οι κόκκοι απομακρύνονται από το υγρό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.
Κεφίρ: Πόσες θερμίδες έχει – Διατροφικά στοιχεία
Βασικά είναι ένα ρόφημα. Οι κόκκοι του είν
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr