Ελιές: Αυτά είναι τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη για την υγεία
18:14 - 08/03/2020
Καρπός του χαρακτηριστικού δέντρου της Μεσογείου, η ελιά, εκτός από την πολύτιμη προσφορά της στην παραγωγή εξαίσιου φυτικού ελαίου, αποτελεί από μόνη της βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής.
Οι ποικιλίες των επιτραπέζιων ελιών είναι πολλές και όλες έχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα:
Ασβέστιο: Βοηθά στην ανάπτυξη των οστών και των μυών, καθώς και στις λειτουργίες του νευρικού συστήματος.
Νάτριο: Οι ελιές συσκευάζονται συνήθως σε άλμη, γι’ αυτό περιέχουν νάτριο.
Χαλκός: Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.
Βιταμίνη Ε: Iσχυρό αντιοξειδωτικό που υπάρχει στις περισσότερες τροφές φυτικής προέλευσης με πολλά λιπαρά.
Σίδηρος: Απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στο
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr