Κόκκινες φακές με πορτοκάλι & τζίντζερ
08:02 - 13/03/2025
Οι κόκκινες φακές πρωταγωνιστούν πλέον σε πολλές συνταγές, καθώς είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και έχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β, σιδήρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Είναι πολύ σημαντικές όσον αφορά την υγεία του μικροβιώματος, ενώ κρατούν σε καλή ισορροπία τον γλυκαιμικό δείκτη του αίματος. Περιέχουν ανθεκτικό άμυλο που καθυστερεί σημαντικά την αποθήκευση του υδατάνθρακα, ενώ παράλληλα είναι πηγή πολύ καλών προβιοτικών που «ταΐζουν» το μικροβίωμα, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη ασθενειών του πεπτικού και γαστρεντερικού συστήματος. Υλικά (3 μερίδες) Εκτέλεση Διατροφική αξία ανά μερίδα * Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr