Πίτσα με λευκή σάλτσα και προσούτο
06:20 - 07/12/2024
Υλικά 1/2 κιλό έτοιμη ζύμη για πίτσα 2 κ. γλ. ελαιόλαδο 1/3 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα 1/2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα 1 πρέζα αλάτι 60 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα 3 φέτες προσούτο, χοντροκομμένο 2 μεγάλα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ταψί και αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώστε τη ρικότα πάνω στη ζύμη, πασπαλίστε με αλάτι και ιταλικό καρύκευμα. Τοποθετήστε τη μοτσαρέλα και προσθέστε το προσούτο ομοιόμορφα πάνω από το τυρί. Ψήστε την πίτσα στο γκριλ μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα. Πασπαλίστε την πίτσα με το βασιλικό. Αφήστε την πίτσα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr