Έντονη ανησυχία του ΕΦΕΤ για τις νιτροζαμίνες στα τρόφιμα – «Είναι καρκινογόνες και γονιδιοτοξικές»
20:20 - 29/03/2023
Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΦΕΤ σχετικά με τις νιτροζαμίνες που υπάρχουν σε τρόφιμα και είναι καρκινογόνες και γονιδιοτοξικές. Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ έρχεται μετά την αξιολόγηση της EFSA και τα ευρήματα που αφορούν στις νιτροζαμίνες σχετικά με την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία. Οι νιτροζαμίνες έχουν βρεθεί σε διάφορους τύπους τροφίμων, όπως αλλαντικά, επεξεργασμένα ψάρια, κακάο, μπύρα και άλλα αλκοολούχα ποτά. Η πιο σημαντική ομάδα τροφίμων που συμβάλλει στην έκθεση σε νιτροζαμίνες είναι το κρέας και τα προϊόντα κρέατος. Στην ανακοίνωση με τίτλο: «Οι νιτροζαμίνες στα τρόφιμα προκαλούν ανησυχία για την υγεία» ο ΕΦΕΤ αναφέρει: Η έκθεση των καταναλωτών σε νιτροζαμίνες, ενώσεις
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr