Έντονη ανησυχία του ΕΦΕΤ για τις νιτροζαμίνες στα τρόφιμα – «Είναι καρκινογόνες και γονιδιοτοξικές»

20:20 - 29/03/2023

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΦΕΤ σχετικά με τις νιτροζαμίνες που υπάρχουν σε τρόφιμα και είναι καρκινογόνες και γονιδιοτοξικές. Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ έρχεται μετά την αξιολόγηση της EFSA και τα ευρήματα που αφορούν στις νιτροζαμίνες σχετικά με την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία. Οι νιτροζαμίνες έχουν βρεθεί σε διάφορους τύπους τροφίμων, όπως αλλαντικά, επεξεργασμένα ψάρια, κακάο, μπύρα και άλλα αλκοολούχα ποτά. Η πιο σημαντική ομάδα τροφίμων που συμβάλλει στην έκθεση σε νιτροζαμίνες είναι το κρέας και τα προϊόντα κρέατος. Στην ανακοίνωση με τίτλο: «Οι νιτροζαμίνες στα τρόφιμα προκαλούν ανησυχία για την υγεία» ο ΕΦΕΤ αναφέρει: Η έκθεση των καταναλωτών σε νιτροζαμίνες, ενώσεις

Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ Newsbeast.gr

Στη Βιέννη για τα Χριστούγεννα η Ελένη Βουλγαράκη με τον Φώτη Ιωαννίδη

Πληρώνει τη ρήτρα για τον… νέο Βιλένα ο ΠΑΟΚ – Αρπάζει και πρώην Έλληνα της ΑΕΚ!

Πτώμα βρέθηκεσε τροχό αεροσκάφους της United Airlines μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Χαβάης

Πόλη – φάντασμα η Αθήνα ανήμερα των Χριστουγέννων -Δείτε φωτογραφίες

Υπόθεση υποθαλάσσιας δολιοφθοράς καταγγέλλει ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Πού απαιτούνται αλυσίδες στους δρόμους της Αχαϊας και σε ποια σημεία είχαμε κατολισθήσεις