Προειδοποίηση ΕΦΕΤ: Nιτροζαμίνες σε αλλαντικά και κρέατα, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο!
15:52 - 29/03/2023
Η έκθεση των καταναλωτών σε νιτροζαμίνες, ενώσεις που μπορούν να παραχθούν στα τρόφιμα κατά την προετοιμασία και την επεξεργασία τους, εγείρει ανησυχία για την υγεία σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ. Αυτό είναι το εύρημα της αξιολόγησης της EFSA σχετικά με την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία που σχετίζεται με την παρουσία νιτροζαμινών στα τρόφιμα. Δέκα νιτροζαμίνες […]
Διαβάστε Περισσότερα στο irafina.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΕΦΕΤ: Προειδοποίηση για νιτροζαμίνες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο – Τι τροφές να αποφεύγουμε
Ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) με ανακοίνωσή του προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα αλλαντικά και τα επεξεργασμένα κρέατα. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ πρόκειται για τις νιτροζαμίνες που βρίσκονται σε αρκετά τρόφιμα όπως αλλαντικά που περιέχουν χημικές ενώσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αναφέρει… «Η έκθεση των ... Περισσότερα
To άρθρο ΕΦΕΤ: Προειδοποίηση για νιτροζαμίνες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο – Τι τροφές να αποφεύγουμε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
Διαβάστε το στο NewsitΕΦΕΤ: Προειδοποίηση για νιτροζαμίνες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο
Ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) με ανακοίνωσή του προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα αλλαντικά και τα επεξεργασμένα κρέατα.
Διαβάστε το στο thebest.gr