Συμβουλές ΕΦΕΤ για την περίοδο της Σαρακοστής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Συμβουλές προς τους καταναλωτές για Καλή Σαρακοστή
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, εν όψει της περιόδου της Σαρακοστής, επισημαίνει τα βασικότερα κριτήρια υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και συστήνει στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους, λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω: ► Μαλακόστρακα (γαρίδες, γάμπαρη, καραβίδες, καβούρια, αστακοί)Τα νωπά μαλακόστρακα φέρουν κέλυφος γυαλιστερό και υγρό, τα πόδια τους είναι στερεά προσκολλημένα στο σώμα και δύσκαμπτα, τα μάτια τους είναι διαυγή, το κρέας τους είναι κυρίως λευκό και συμπαγές, και η οσμή τους ευχάριστη.Τα αλλοιωμένα μαλακόστρακα έχουν συνήθως κέλυφος ξηρό και γλοιώδες, τα πόδια τους αποσπώνται εύκολα, τα μάτια τους είναι βυθισμένα, η κοιλιά το
Διαβάστε το στο alexpolisonline.com