Ουρικό οξύ: Δείτε ποιες τροφές μπορείτε και ποιες όχι να καταναλώνετε
08:28 - 19/01/2020
Οι πουρίνες (συγκεκριμένες χημικές ενώσεις που βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα), όταν διασπώνται, δημιουργούν το ουρικό οξύ. Μια διατροφή πλούσια σε πουρίνες μπορεί να αυξήσει το ουρικό οξύ στον οργανισμό, κάτι που πολλές φορές οδηγεί σε ουρική αρθρίτιδα.
Σε γενικές γραμμές, το κρέας και τα θαλασσινά μπορεί να αυξήσουν το ουρικό οξύ και τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτό.
Τι πρέπει να προσέχετε για το ουρικό οξύ
Τροφές που πρέπει να ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ επειδή έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες και μπορούν να αυξήσουν το ουρικό οξύ:
Κρέας από τα όργανα των ζώων (συκώτι, νεφρά κλπ)
Κρέατα και αλλαντικά, όπως μπέικον, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr