Τρόποι για να μειώσεις τη ζάχαρη στη διατροφή σου
20:58 - 10/09/2022
Γράφει η Ιωάννα Κεχριμπάρη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, PhD(c) Γνωρίζεις ότι η προτίμηση για τη γλυκιά γεύση πηγάζει από το DNA μας; Βασίζεται στο ένστικτο της επιβίωσης, καθώς οι περισσότερες τοξικές ουσίες στην φύση έχουν πικρή γεύση. Επιπλέον, κατά κύριο λόγο τα τρόφιμα με γλυκιά γεύση μας δίνουν άμεση ενέργεια, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε απλούς υδατάνθρακες, επομένως ωθούμαστε ενστικτωδώς προς την κατανάλωσή τους. Αν κι εσύ έχεις αδυναμία για τη γλυκιά γεύση μπορεί να είναι μεν έμφυτη αλλά χρειάζεται προσοχή! Αυτό συμβαίνει γιατί η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει σχετιστεί με αρνητικές επιδράσεις για την υγεία. Ειδικά η πρόσθετη ζάχαρη που περιέχεται στα συσκευασ
Διαβάστε Περισσότερα στο alexpolisonline.com
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Τρία κόλπα για να ελευθερώσεις χώρο στο κινητό σου
Οι περισσότεροι υπερφορτώνουμε το κινητό μας σε τέτοιο βαθμό που μετά από λίγο καιρό αρχίζει να επιβραδύνει σημαντικά τη λειτουργία του.
Διαβάστε το στο Gazzetta6 τρόποι για να ενισχύσετε φυσικά τη μελανίνη στα μαλλιά σας
Η μελανίνη καθορίζει το χρώμα των μαλλιών που εναποτίθεται σε κάθε τρίχα καθώς μεγαλώνει, μία διαδικασία που φθίνει με την πάροδο των χρόνων. Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr
Διαβάστε το στο Newsbeast.gr