Υποβρύχια παλαίωση κρασιού: Οι Ιάπωνες συνδυάζουν σούσι με φιάλες από το βυθό της Χαλκιδικής
00:12 - 31/07/2022
Το εθνικό φαγητό της Ιαπωνίας, το σούσι, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ασιατικής κουζίνας. Η παρασκευή του αποτελεί, σχεδόν, ιεροτελεστία για τους sushi σεφ, ενώ η απόλαυση αυτών των μικρών μπουκιών προσφέρει πολλαπλές εκπλήξεις στον ουρανίσκο, όταν συνδυάζονται με τη χαρακτηριστική σόγια σος, το καυτερό wasabi και το πικάντικο τζίντζερ. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι Ιάπωνες συνδυάζουν το συγκεκριμένο πιάτο με το παραδοσιακό σάκε, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται κάτι εντελώς παράδοξο. Στο τραπέζι τους, δίπλα από τα maki rolls και τα nigiri φιγουράρουν ελληνικά κρασιά. Και όχι κάποια τυχαία ελληνικά κρασιά, αλλά κρασιά που παλαιώθηκαν στο βυθό της Χαλκιδικής. Αν και
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr