Το όξινο περιβάλλον στο στομάχι μπορεί να αυξήσει την ισχύ των επιβλαβών βακτηρίων
22:59 - 12/01/2020
Το φαγητό που φτάνει στο στομάχι μας, βρίσκει ένα όξινο περιβάλλον. Το χαμηλό pH στο στομάχι βοηθά στην έναρξη της πέψης και πιστεύεται ότι σκοτώνει τα βακτήρια που υπάρχουν στα τρόφιμα και μπορούν να βλάψουν το σώμα μας. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες από το Τμήμα Μοριακών Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Κάνσας αντιβαίνουν στην ιδέα αυτή, υποδεικνύοντας ότι το χαμηλότερο pΗ στην πεπτική οδό μπορεί να καταστήσει ακόμη πιο επιβλαβή κάποια βακτηριακά παθογόνα. Τα συμπεράσματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό PLOS Pathogens, θα μπορούσαν να βοηθήσουν αντιμετώπιση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί με τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια. Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν […]
Διαβάστε Περισσότερα στο dete.gr