Παρμεζάνα: Έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το «βασιλιά» των τυριών
10:00 - 28/12/2021
Η ιστορία της παρμεζάνας χρονολογείται σχεδόν 900 χρόνια πίσω. Κατά τον Μεσαίωνα, η χειρωνακτική παραγωγή του διάσημου ιταλικού τυριού, που θεωρείται ως ο «βασιλιάς» των τυριών, ήταν ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των Βενεδικτίνων και των Κιστερκιανών μοναχών στις περιοχές της Πάρμα και του Ρέτζιο Εμίλια. Η παράδοση έχει διατηρηθεί ανά τους αιώνες ακέραιη, με την παρμεζάνα, σήμερα, να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τυριά παγκοσμίως. Παρμεζάνα: Έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το «βασιλιά» των τυριών Τα μέρη στα οποία παράγεται το Parmigiano-Reggiano, όπως αποκαλείται στα ιταλικά, βρίσκονται όλα εντός των ορίων της ιταλικής περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα, μεταξύ των πόλεων Πάρμα και Ρέτζιο
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr