Παγωτό: Oι «θαυματουργές» ιδιότητες του για την υγεία μας
12:16 - 13/06/2021
Πολλές φορές γίνεται λόγος για το πόσο καλά ή κακά είναι τα παγωτά, αν έχουν πολλές θερμίδες κι αν είναι βλαβερά για την υγεία μας. Πολλοί δε γνωρίζουν πως το παγωτό έχει υψηλή διατροφική αξία, αφού είναι πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Καθώς όμως το βασικό συστατικό του παγωτού είναι το γάλα, μπορεί κανείς να εντοπίσει τα περισσότερα από τα θετικά χαρακτηριστικά του. Η καζεΐνη που περιέχεται στο γάλα του παγωτού αποτελεί πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Τα αμινοξέα επιτελούν σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού, που σχετίζονται με την ανάπτυξη, το μεταβολισμό, τη δημιουργία ενζύμων, την επιδιόρ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr