Μούχλα στο φαγητό: Ποιες τροφές μπορούν να καταναλωθούν & ποιες θέλουν πέταμα
22:00 - 17/05/2021
Στους περισσότερους αν όχι σε όλους μας, έχει τύχει να περισσέψει φαγητό και μετά από λίγες μέρες να το δούμε στο ψυγείο με μούχλα.
Η δρ Ailsa Hocking από τον οργανισμό “CSIRO Food and Nutritional Sciences” εξηγεί τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με το μουχλιασμένο φαγητό.
Το σκληρό τυρί είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα όπου μπορείτε να κόψετε την μούχλα και να το καταναλώσετε με ασφάλεια. Η χαμηλή του περιεκτικότητα σε υγρασία και η πυκνή του δομή σημαίνει ότι μούχλα επιβιώνει συνήθως μόνο στην επιφάνεια, αντί να εξαπλώνεται μέσα στο τυρί.
Αλλά και πολλά άλλα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του μουχλιασμένου ψωμιού, είναι καλύτερα να τα πετάμε. Εκτός του ότι η μούχλα μπορεί να επεκταθεί πέραν
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr