Ackee: Το φρούτο της Τζαμάικα που μπορεί να σε σκοτώσει - Το τρώνε για πρωινό μαζί με... ψάρι
10:47 - 28/03/2021
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πως ένα γεύμα που συνδυάζει ένα ψάρι από τον Βόρειο Ατλαντικό και ένα θανατηφόρο φρούτο της Δυτικής Αφρικής έγινε εθνικό πιάτο της Τζαμάικα;
Το πιάτο ackee and saltfish είναι συνώνυμο με την Τζαμάικα και μαρτυρεί τη θυελλώδη ιστορία της χώρας και τις πολυφυλετικές ρίζες της. Ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Γιουσέιν Μπολτ, λέγεται πως το τρώει για πρωινό. Αλλά πώς προέκυψε αυτός ο ιδιαίτερος συνδυασμός;
Η απάντηση είναι ενσωματωμένη στην ιστορία της δουλείας της χώρας. Το ackee είναι ένα ογκώδες, κοκκινωπό φρούτο που σχετίζεται με το λίτσι (κινέζικο φρούτο), το οποίο προέρχεται από την Γκάνα. Το «αλμυρό ψάρι» (saltfish) προέρχεται από τις θάλασσες της Βόρειας Ευρώπης
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr