Η αγιορείτικη συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά του πατέρα Νικήτα είναι ό,τι χρειάζεσαι για την 25η Μαρτίου
13:39 - 24/03/2021
Αναμφίβολα, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι η συνταγή που έχει την τιμητική της στο τραπέζι ανήμερα της 25ής Μαρτίου. Φυσικά οι παραλλαγές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει είναι πολλές. Ο μοναστηριακός μπακαλιάρος σκορδαλιά δια χειρός του αγιορείτη μοναχού πατέρα Νικήτα, είναι σίγουρα μια από τις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε, χρησιμοποιώντας φρέσκα και απλά υλικά. Μπακαλιάρος ... Περισσότερα
To άρθρο Η αγιορείτικη συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά του πατέρα Νικήτα είναι ό,τι χρειάζεσαι για την 25η Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
H ιστορία πίσω από τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά - Γιατί το επιλέγουμε την 25η Μαρτίου;
Ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά έχουν καθιερωθεί ως το αγαπημένο γεύμα μικρών και μεγάλων για την 25η Μαρτίου, όμως λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τους λόγους.
Η νηστεία της σαρακοστής είναι η μεγαλύτερη και πιο αυστηρή νηστεία της Ορθόδοξης εκκλησίας. Μέσα στο διάστημα από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι το Πάσχα, η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για ενδυνάμωση μιας και η νηστεία αυτή είναι η πιο αυστηρή.
Η πρώτη από αυτές τις εξαιρέσεις είναι ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Μαρτίου. Πρόκειται για μια χαρμόσυνη εορτή αφιερωμένη στην Παναγία και ως εκ τούτου ιδιαίτερα σημαντική, καταλύονται το ψάρι,
Διαβάστε το στο pronews.grΤραγανές κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά: Η ιδανική γευστική επιλογή για την 25η Μαρτίου
Υλικά Συνταγής Για τις κροκέτες μπακαλιάρου – 500 γραµ. ξαλµυρισµένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο – 2 ξερά κρεµµύδια τριµµένα – 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα – 1 αυγό – 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο – 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο – 1 κουτάκι (330 ml) μπύρα – 250 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του μπόλικο φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο […]
Διαβάστε το στο