Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ουρικό οξύ - Ποιες τροφές μπορείτε να καταναλώσετε και ποιες όχι
14:17 - 02/12/2019
Οι πουρίνες όταν διασπώνται, δημιουργούν το ουρικό οξύ. Έτσι, μια διατροφή πλούσια σε αυτές μπορεί να αυξήσει το ουρικό οξύ στον οργανισμό, κάτι που δε θέλουμε καθώς ενδέχεται να οδηγήσει σε ουρική αρθρίτιδα.
Σε γενικές γραμμές, το κρέας και τα θαλασσινά μπορεί να αυξήσουν το ουρικό οξύ και τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτό.
Τι πρέπει να προσέχετε για το ουρικό οξύΤροφές που πρέπει να ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ επειδή έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες και μπορούν να αυξήσουν το ουρικό οξύ:
Κρέας από τα όργανα των ζώων (συκώτι, νεφρά κλπ)
Κρέατα και αλλαντικά, όπως μπέικον, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κρέας από κυνήγι
Οποιαδήποτε άλλα κρέατα σε
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr