Καλύτερες να τις αποφεύγεις: Οι 6+1 τροφές που επιδεινώνουν την ακμή
23:35 - 22/02/2021
Είναι γνωστό πως υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση ακμής, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος και κερατίνης.
Η σχέση μεταξύ διατροφής και ακμής εξακολουθεί να μην έχει εξηγηθεί απόλυτα σε επιστημονικό πλαίσιο, αλλά πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ακμής.
Αυτό το άρθρο παραθέτει 7 κατηγορίες τροφών που μπορούν να προκαλέσουν ακμή:
1. Επεξεργασμένοι σπόροι και ζάχαρη
Τα άτομα με ακμή τείνουν να καταναλώνουν περισσότερους επεξεργασμένους υδατάνθρακες από ό,τι τα άτομα με λίγη ή καθόλου ακμή.
Τροφές πλούσιες σε εξευγενισμένους υδατάνθρακες περιλαμβάνουν:
Ψωμί, κράκερ, δημητριακά, ή επιδόρπια με λευκό αλεύ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr