Τριγλυκερίδια: Τι να τρώτε για να μειώσετε τα επίπεδά τους
14:30 - 22/11/2020
Τα τριγλυκερίδια μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Όταν είναι επίμονα υψηλότερα από το φυσιολογικό αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Και όταν είναι πολύ υψηλά αυξάνουν τον κίνδυνο για παγκρεατίτιδα.
Ποια είναι όμως τα φυσιολογικά επίπεδα; Σύμφωνα με ειδικούς από την Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων ταξινομούνται ως εξής:
Φυσιολογικά - κάτω από 150 mg/dl
Οριακά υψηλά - από 150 έως 199 mg/dl
Υψηλά - από 200 έως 499 mg/dl
Πολύ υψηλά - από 500 mg/dl και πάνω.
Σύμφωνα με την κυβερνητική αμερικανική ιστοσελίδα Medline Plus, τα τριγλυκερίδια μπορεί να αυξηθούν από:
Την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων απ’ όσες καίει ο οργανισμός, ιδίως θερμί
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr