Φαγόπυρο: Οι «θαυματουργές» ιδιότητες που έχει στον οργανισμό μας
07:34 - 26/10/2020
Το φαγόπυρο προέρχεται από την Ανατολή και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες. Αποτελεί το βασικό συστατικό για τα noodles. Ανήκει στην κατηγορία των «ψευδο-δημητριακών» και στην ουσία είναι ένας σπόρος.
Οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, οι οποίοι έφτιαχναν ζυμαρικά από το αλεύρι του. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το ραβέντι και το λάπαθο. Πρόκειται για έναν θάμνο που φτάνει τα 80 εκ., ιδιαίτερα ανθεκτικός στα ψυχρά κλίματα και ανθίζει τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο. Οι καρποί του έχουν τριγωνικό σχήμα και καφέ χρώμα.
Η θρεπτική του αξία είναι πολύ μεγάλη. Ενδεικτικά, τα 100 γρ. φαγόπυρου περιέχουν 11-14γρ. πρωτεΐνης. Δεν περιέχει γλουτένη, περιέχει όμως όλα
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr