Aφράτα σταφιδωτά του αρτοποιού
11:49 - 25/09/2020
Cucina povera
Υλικά
325 γραμμάρια ηλιέλαιο
375 γραμμάρια νερό
450 γραμμάρια ζάχαρη
½ κιλό σταφίδα ξανθιά
50 γραμμάρια πετιμέζι
2 κιλά αλεύρι
5 γραμμάρια κανέλα
15 γραμμάρια σόδα
15 γραμμάρια αμμωνία
5 γραμμάρια γαρίφαλο
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, νερό και πετιμέζι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί καλά, την κανέλα, το γαρίφαλο, την αμμωνία και τη σόδα ανακατεύοντας ελαφρά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και λίγο - λίγο το αλεύρι με κουτάλα. Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και πλάθουμε ελαφρά το μίγμα, το οποίο θα πρέπει να είναι ελαφρύ, όχι σφιχτό και να κολλάει λίγο. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψί και λαδώνοντας
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr