«Αποστακτήρια Καλλικούνη»: Η Ελλάς που αγωνίζεται, καινοτομεί και πρωτοπορεί
20:22 - 05/09/2020
Στην σκιά του μεσαιωνικού κάστρου τoυ Γοδεφρείδου η Ζοφρουά Βιλλεαρδουίνου της πόλης της Καλαμάτας, παράγονται για πρώτη φορά στο πρώτο ιδρυθέν Ατμοκίνητο Πνευματοποιείο το 1850, από τον νεαρό απόφοιτο της Σχολής των Φυσικών επιστημών της Τεργέστης Γ. Καλλικούνη, μια μεγάλη σειρά αρωματικών αποσταγμάτων με πρωτόγνωρες γεύσεις, όπως μαστίχα, ρακή, λεμόνι, κερασό, κακάο, σαρτρέζ, καφές, πικρόν, γαρύφαλλο, κίνα, δεσποτικό, αμύγδαλο, κακουλές, τριαντάφυλλο, μέντα και άνθος λεμονιάς, εκχυλίζοντας και αποστάζοντας αρωματικά φυτά, σπόρους, χυμούς φρούτων και αρωματικές ρίζες, από την πλούσια αγροτική παραγωγή της Μεσσηνίας.Την σκυτάλη εν συνεχεία παραλαμβάνει ο Ν. Καλλικούνης, χημικός-οινολόγος με σπου
Διαβάστε Περισσότερα στο dikaiologitika.gr