Οδηγίες για τη σωστή συντήρηση των τροφίμων
topontiki.gr
ΥΓΕΙΑ
Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στα σπίτια μας τώρα το καλοκαίρι, κάνουν τις τροφές να χαλάνε πολύ γρήγορα και η σωστή συντήρησή τους είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να αποφύγουμε την αλλοίωσή τους.
Μικρόβια όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια, ο σταφυλόκοκκος, το κλωστρίδιο, και πολλά άλλα, μπορεί να μας δημιουργήσουν ναυτία, εμετό, διάρροια ή και σοβαρή τροφική δηλητηρίαση που θα μας οδηγήσει στο νοσοκομείο.
Ας δούμε κάποιες βασικές οδηγίες για τη σωστή συντήρηση των τροφών:
Φροντίζουμε ώστε οι επιφάνειες της κουζίνας και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε να είναι καθαρά και δε χρησιμοποιούμε τα ίδια μαχαίρια ή επιφάνειες κοπής για διαφορετικά είδη τροφών, π.χ. ωμό κρέας και φρέσκα λαχανι
16:07 07/07/2020