#Καρυδόψιχα

Με άρωμα από τα Ιωάννινα: Φανταστικός μπακλαβάς Γιαννιώτικος!

el.gr
Ένα γλυκό για μεγάλα γούστα! Ειδικά το Σαββατοκύριακο μπορείτε να τον φτιάξετε και δε θα χάσετε. Υλικά Φύλλο κρούστας 2 πακέτα Φρυγανιά τριμμένη 1/2 κιλό Καρυδόψιχα 300 γρ Ελαιόλαδο 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού (ή 700 γρ φρέσκο βούτυρο) Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι (ή γαρύφαλλο) Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού Λεμόνι 1 (μόνο το ξύσμα) Γαρύφαλλα Για […] Το άρθρο Με άρωμα από τα Ιωάννινα: Φανταστικός μπακλαβάς Γιαννιώτικος! εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
13:16 27/02/2021

Μελομακάρονα «πειρασμός» να γλείφεις τα δάχτυλά σου

thebest.gr
Υλικά για τη ζύμη     800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας     320 γρ ελαιόλαδο     150 γρ ζάχαρη     100 γρ χυμό από πορτοκάλια     60 γρ κονιάκ     1 κουτ γλυκού σόδα     2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ     1 κουτ σούπας κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού     Για το σιρόπι     300 γρ νερό     300 γρ ζάχαρη     300 γρ μέλι     Για την γέμιση του μελομακάρονου     Καρύδια κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη και κανέλα     Για το σερβίρισμα     Καρυδόψιχα και κανέλα   Εκτέλεση Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα ή το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
10:45 17/12/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load