#Ευρωζώνη

ΕΚΤ: Στη 5η θέση της ευρωζώνης με τα υψηλότερα επιτοκιακά περιθώρια και πρώτες σε κόκκινα δάνεια οι ελληνικές τράπεζες

Newsit
Στην 5η θέση της λίστας της Ευρωζώνης με τα υψηλότερα επιτοκιακά περιθώρια βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία για το β΄ τρίμηνο που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Η ΕΚΤ παράλληλα επισημαίνει πως παρά την πρόοδο που έχουν πετύχει οι ελληνικές τράπεζες στην απομείωση των κόκκινων δανείων που διατηρούν στα χαρτοφυλάκια τους, ... Περισσότερα To άρθρο ΕΚΤ: Στη 5η θέση της ευρωζώνης με τα υψηλότερα επιτοκιακά περιθώρια και πρώτες σε κόκκινα δάνεια οι ελληνικές τράπεζες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
15:09 23/09/2024

Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες

Newsit
Η οικονομία του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, με το τέλος της ενίσχυσης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας και την εμβάθυνση της επιβράδυνσης στη μεταποίηση να εντείνουν τις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη της περιοχής έχει εξαντληθεί. Ο σύνθετος δείκτης διευθυντών προμηθειών (PMI) της S&P Global υποχώρησε στο 48,9 ... Περισσότερα To άρθρο Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
12:55 23/09/2024

Οδηγούν τις επιχειρήσεις στη χρεοκοπία και τους εργαζομένους σε απόγνωση!

olympia.gr
Βασίλης Βιλιάρδος  Το κόστος των νέων δανείων για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ανήλθε τον Ιούλιο στο 5,8% – με το spread έναντι των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης να εκτινάσσεται σχεδόν κατά 50%, στις 73 μονάδες βάσης, από 50 μονάδες τον Ιούνιο. Όλα για τις τράπεζες και την αισχροκέρδεια τους ο Χατζηδάκης – κανένα ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις […] Οδηγούν τις επιχειρήσεις στη χρεοκοπία και τους εργαζομένους σε απόγνωση! - olympia
23:32 18/09/2024

Capital Economics: Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί με υψηλότερους ρυθμούς – “Βλέπει” αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% φέτος

mikrometoxos.gr
Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, εκτιμά η Capital Economics, καθώς προβλέπει αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 2,5% φέτος, κατά 2,1% το 2025 και κατά 1,9% το 2026. Στο περιβάλλον αυτό, το ελληνικό χρέος αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται, πέφτοντας στο 154% […] The post Capital Economics: Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί με υψηλότερους ρυθμούς – “Βλέπει” αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% φέτος appeared first on Mikrometoxos.gr.
23:31 18/09/2024

Eurostat: Στο 3,2% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Μειώθηκε στο 2,2% στην Ευρωζώνη

ProtoThema.gr
Σύμφωνα με τη Eurostat οι υπηρεσίες είχαν και τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό
12:27 18/09/2024

Η πολιτική κρίση στην Ευρωζώνη «χτυπάει» στο Ευρώ και υποχρεώνει την ΕΚΤ να κάνει… παράλογα πράγματα

Newsit
Το τελευταίο διήμερο πολιτική και οικονομία άρχισαν να διαπλέκονται σε Ευρωζώνη με επικίνδυνο τρόπο. Η πρώτη είδηση που ακολούθησε τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, με την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού σε σημαντικά κρατίδια της Γερμανίας, ήταν η εντολή «παύσης» της Συμφωνίας του Σένγκεν από τον Καγκελάριο Σόλτς. Η δεύτερη είδηση ήρθε χθες από την ΕΚΤ ... Περισσότερα To άρθρο Η πολιτική κρίση στην Ευρωζώνη «χτυπάει» στο Ευρώ και υποχρεώνει την ΕΚΤ να κάνει… παράλογα πράγματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
17:46 13/09/2024

Σε μείωση των επιτοκίων της αναμένεται να προχωρήσει αύριο η ΕΚΤ

Newsit
Προβλέπεται να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25% αύριο (12.9.2024) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως εκτιμά η πλειονότητα των οικονομολόγων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Παράλληλα, η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει σε μεγαλύτερη μείωση στα άλλα δύο επιτόκια της (κύριας αναχρηματοδότησης και οριακής αναχρηματοδότησης) σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις ... Περισσότερα To άρθρο Σε μείωση των επιτοκίων της αναμένεται να προχωρήσει αύριο η ΕΚΤ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:37 11/09/2024

Εβδομάδα αναμονής των αποφάσεων των ΕΚΤ και Moody’s

Newsit
Κρίσιμη εβδομάδα είναι η τρέχουσα για την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία, καθώς αφενός αναμένεται η ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε σχέση με το επιτόκια αλλά και η αξιολόγηση της Ελλάδας από την Moody’s την επομένη (13.09.2024). Και αν η ανακοίνωση της ΕΚΤ αφορά όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, τότε η ... Περισσότερα To άρθρο Εβδομάδα αναμονής των αποφάσεων των ΕΚΤ και Moody’s δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
18:54 10/09/2024

Fitch: Πλήγμα 160 δισ. ευρώ στις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης

Newsit
Μεγάλες απώλειες για τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), εξαιτίας των υψηλότερων δαπανών για τόκους στα αποθεματικά των εμπορικών τραπεζών, βλέπει ο αμερικάνικος οίκος Fitch Ratings σε νέα του έκθεση. Μάλιστα, η Fitch προβλέπει ότι οι συνολικές ζημίες θα ξεπεράσουν τα 160 δισ. ευρώ (με μέσο όρο 0,2% του ΑΕΠ ... Περισσότερα To άρθρο Fitch: Πλήγμα 160 δισ. ευρώ στις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:18 10/09/2024

Γιατί ΕΚΤ και Κομισιόν οδηγούν στα «τυφλά» την Ευρωζώνη στις Συμπληγάδες δημοσιονομικής – νομισματικής ασφυξίας

Newsit
Την Πέμπτη (12.9.2024) η κα Λαγκάρντ θα μας ενημερώσει αφ’ ενός για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια – κατά 0,25% εκτός απροόπτου – κυρίως όμως θα μας ενημερώσει (;) για το τι θα ακολουθήσει. Αν δηλαδή θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες οικονομίας και χρηματαγοράς για άλλες πέντε μειώσεις ... Περισσότερα To άρθρο Γιατί ΕΚΤ και Κομισιόν οδηγούν στα «τυφλά» την Ευρωζώνη στις Συμπληγάδες δημοσιονομικής – νομισματικής ασφυξίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
09:54 10/09/2024

Επιτόκια: Προς εσπευσμένη μείωση οδεύει η ΕΚΤ

in.gr
Οι εξελίξεις σε επίπεδο τιμών, οικονομίας και πολιτικής επιτάσσουν ταχεία αποκλιμάκωση του κόστους του χρήματος στην Ευρωζώνη έως τα τέλη του έτους
00:10 03/09/2024

Τι ξέρει ο Γουόρεν Μπάφετ και συνεχίζει μετά την 5η Αυγούστου, να ξεφορτώνεται «μαζικά» μετοχές με «βαριά» ονόματα;

Newsit
Αναμφίβολα τα νέα από τις εκλογές στα κρατίδια της Γερμανίας διαμορφώνουν ή καλύτερα αποκαλύπτουν, ένα νέο πολιτικό και οικονομικό τοπίο στην καρδιά της Ευρώπης που αφορά όμως ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και δικαίως κερδίζουν την προσοχή των ΜΜΕ και προκαλούν ισχυρό προβληματισμό στην κοινή γνώμη. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα «νέα» που έχουν περάσει τις τελευταίες ... Περισσότερα To άρθρο Τι ξέρει ο Γουόρεν Μπάφετ και συνεχίζει μετά την 5η Αυγούστου, να ξεφορτώνεται «μαζικά» μετοχές με «βαριά» ονόματα; δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:27 02/09/2024

Γερμανία – Γαλλία: Οικονομικά «σύννεφα» πάνω από τους δύο βασικούς πυλώνες της Ευρωζώνης

Newsit
Φως στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό τους η Γερμανία και η Γαλλία ρίχνει δημοσίευμα των Financial Times, εκτός των σημαντικών πολιτικών προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι δύο «γίγαντες» της Ευρωζώνης. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μερικά από τα δεινά Γαλλίας και Γερμανίας είναι οικονομικής φύσεως. Το γερμανικό οικονομικό μοντέλο, που βασίζεται εν ... Περισσότερα To άρθρο Γερμανία – Γαλλία: Οικονομικά «σύννεφα» πάνω από τους δύο βασικούς πυλώνες της Ευρωζώνης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
20:00 31/08/2024

Σε χαμηλό τριών ετών ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης – Προδιαγράφει μείωση των επιτοκίων

ProtoThema.gr
Οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε δύο ή τρεις ακόμη μειώσεις της ΕΚΤ φέτος, καθώς και σε πρόσθετα βήματα το 2025
15:45 30/08/2024

Πληθωρισμός: Ελαφριά επιτάχυνση της αύξησης τιμών στην Ελλάδα τον Αύγουστο 

Newsit
Νέα οριακή επιτάχυνση κατέγραψε ο ρυθμός πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, σε συνθήκες μάλιστα επιβράδυνσης στην Ευρωζώνη. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα «έτρεξε» με ρυθμό 3,1% από 3% τον Ιούλιο, μήνα κατά τον οποίο είχε αυξηθεί από το 2,5% του Ιουνίου. Στο ίδιο διάστημα στην Ευρωζώνη ο ρυθμός που αυξήθηκαν οι τιμές έπεσε ... Περισσότερα To άρθρο Πληθωρισμός: Ελαφριά επιτάχυνση της αύξησης τιμών στην Ελλάδα τον Αύγουστο  δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
12:36 30/08/2024

Eurostat: Στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Στο 2,2% στην Ευρωζώνη

ProtoThema.gr
Οι υπηρεσίες, τα τρόφιμα, τα βιομηχανικά αγαθά και η ενέργεια είχαν την κύρια ευθύνη για την αύξηση των τιμών, σύμφωνα με την Eurostat
12:18 30/08/2024

Νοτοπούλου: Η εικονική πραγματικότητα που συστηματικά καλλιεργεί η κυβέρνηση δε συνιστά στεγαστική πολιτική

in.gr
Η Ελλάδα είναι 5η στους 19 της Ευρωζώνης σε στεγαστικά επιτόκια, με επιτόκιο κατά 17% υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τονίζει η Κατερίνα Νοτοπούλου
21:19 24/08/2024

Eurostat: Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο – Στο 2,6% στην Ευρωζώνη

ProtoThema.gr
Yπηρεσίες και τρόφιμα καταγράφουν, για ακόμη μία φορά, την μεγαλύτερη αύξηση
13:45 20/08/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load