#Ευγένιος Τριβιζάς

Σαν σήμερα 8 Σεπτεμβρίου: Γεννιέται ο εθνικός μας παραμυθάς, Ευγένιος Τριβιζάς – Η Φρουτοπία και άλλα έργα του

Newsbeast.gr
Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ένας από τους πιο αγαπημένους και καταξιωμένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς γεννήθηκε σαν σήμερα το 1946. Στα 78 του χρόνια, ο Τριβιζάς έχει γράψει πάνω από 200 βιβλία για παιδιά και ενήλικες, με τα έργα του να ξεχωρίζουν για τη φαντασία, το χιούμορ και την πρωτοτυπία τους. Εκτός από συγγραφέας, είναι και εγκληματολόγος, έχοντας μάλιστα διατελέσει καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στην Αγγλία. Ένας από τους βασικούς άξονες που διατρέχουν το έργο του Τριβιζά είναι τα κοινωνικά μηνύματα αλλά και η φαντασία. Με έναν μαγικό τρόπο, κατορθώνει να δημιουργεί παράλληλους κόσμους όπου τα πάντα είναι δυνατά. Τα παραμύθια το
00:11 08/09/2024

Όταν ο Ευγένιος Τριβιζάς μιλούσε για τη σημασία της φαντασίας στο TEDxAthens

Gazzetta
«Στη φαντασία μας, συντελούνται, αρχικά, τα πιο τολμηρά ταξίδια».
12:12 24/04/2023

Eυγένιος Τριβιζάς: Παραγεμίζουμε τα παιδιά με γνώσεις και αφήνουμε τη φαντασία τους να λιμοκτονεί

tromaktiko.gr
O σπουδαίος παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς με το δικό του μοναδικό τρόπο εξηγεί τη σπουδαιότητα της φαντασίας και της δημιουργικότητας για τα παιδιά στο πλαίσιο μιας ομιλίας στο TEDx Athens. Η ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά «Πρέπει να φανταζόμαστε όλο και περισσότερα! Στόχος της εκπαίδευσης δεν πρέπει να είναι τόσο η μετάδοση γνώσεων όσο η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και φαντασίας του παιδιού!», ανέφερε […] The post Eυγένιος Τριβιζάς: Παραγεμίζουμε τα παιδιά με γνώσεις και αφήνουμε τη φαντασία τους να λιμοκτονεί appeared first on Tromaktiko.gr.
09:21 17/04/2023

Ευγένιος Τριβιζάς: «Όσο πιο σκληρή η πραγματικότητα τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για αισιοδοξία»

in.gr
Συνέντευξη στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έδωσε ο συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και εγκληματολόγος, Ευγένιος Τριβιζάς.
09:26 01/01/2023

ΚΠΙΣΝ: 13 παιδιά πέρασαν μια ολόκληρη νύχτα στην όπερα

NewsBomb
O Ευγένιος Τριβιζάς επισκέφθηκε τα παιδιά και τους διάβασε ένα παραμύθι λίγο πριν κοιμηθούν...Περισσότερα...
14:46 23/11/2022

Ευγένιος Τριβιζάς: «Δάσκαλοι επιστρατεύστε το χιούμορ και τη φαντασία στα παιδιά μας»

tomati.gr
Είναι εξερευνητής, εφευρέτης, ταχυδακτυλουργός και ζογκλέρ μελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη [...] The post Ευγένιος Τριβιζάς: «Δάσκαλοι επιστρατεύστε το χιούμορ και τη φαντασία στα παιδιά μας» appeared first on Το Μάτι.
12:42 21/07/2022

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Ευγένιος Τριβιζάς υποδέχτηκαν δέκα μικρά παιδιά στα άδυτα της Όπερας

Zougla
Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 δέκα παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 11 ετών, διανυκτέρευσαν στην Εθνική Λυρική Σκηνή...
16:14 09/01/2022

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Κώστας Νικούλι, μετρό Ευγένιος Τριβιζάς, Άγιος Ελευθέριος- Αγίου Ελευθερίου

ekklisiaonline.gr
Ενημερώστε τα μέλη της οικογένειας για το πώς κλείνουν οι γενικοί διακόπτες ηλεκτρικού, νερού και φυσικού αερίου και για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης (112, 199, 166, 100 κλπ.). Το άρθρο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Κώστας Νικούλι, μετρό Ευγένιος Τριβιζάς, Άγιος Ελευθέριος- Αγίου Ελευθερίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:44 15/12/2021

Αγίου Ελευθερίου: Τράγκας, καιρός Πάρνηθα, Ευγένιος Τριβιζάς, kika απεργία πλοίων ΑΣΕΠ

ekklisiaonline.gr
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 317 εποχικούς υπαλλήλους, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ. Το άρθρο Αγίου Ελευθερίου: Τράγκας, καιρός Πάρνηθα, Ευγένιος Τριβιζάς, kika απεργία πλοίων ΑΣΕΠ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:14 14/12/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load